26. do 30. LIPNJA - DUBROVNIK

Zrinka Cvitešić u žiriju 5. LIBERTAS Film Festivala

15.05.2009 u 13:41

Bionic
Reading

Ovogodišnji filmski festival LIBERTAS održat će se od 26. do 30. lipnja u Dubrovniku i za nagradu Dubravka borit će se osam igranih filmova o kojima će odlučivati festivalski žiri koji čine filmski profesionalci

Osim predsjednika žirija Garetha Wigana, jednog od čelnika svjetski poznate filmske kompanije Sony Pictures International, o pobjednicima će odlučivati i glumica Zrinka Cvitešić te Čedomir Kolar, Oscarom nagrađivani producent filma 'Ničija zemlja'.

Što se tiče filmova u festivalskom dokumentarnom programu, oni su ove godine posvećeni 20. obljetnici pada Berlinskog zida, a ovaj rijetko viđeni program ostvaren je u suradnji s festivalom Planete Doc Review iz Varšave. Nešto odvažniju publiku i ove godine očekuje Ponoćno ludilo, program posvećen hororima i trilerima, dok će za najbolji kratki film od njih 25 od 5. lipnja moći glasati publika putem interneta.

Film Delta redatelja Kornela Mundruczoa
 
libertasfilmfestival
Na LIBERTASU će biti prikazana još dva filma
 
Program je ostvaren s  Mađarskim veleposlanstvom
 

Ovogodišnji LIBERTAS postaje i svojevrsni 'outdoor filmski festival' budući da će festivalska publika uz besplatne projekcije na plaži Banje, moći uživati i u projekcijama filmova pod zvjezdanim nebom u kinu Jadran te plaži Lapad.

Posjetitelje ovogodišnjeg Libertasa očekuju sve zanimljivija i cjenjenija mađarska filmska ostvarenja. Film 'Delta' redatelja Kornela Mundruczoa prošle je godine na filmskom festivalu u Cannesu osvojio prestižnu nagradu međunarodnog udruženja filmskih kritičara FIPRESCI, a bit će prikazana još dva izvrsna filma – 'Iszkino putovanje' Csabe Bollóka te 'Pustolovi' redatelja Béle Paczolaya. Fokus program ostvaren je u suradnji s Mađarskim veleposlanstvom u Zagrebu te priznatim mađarskim filmskim kritičarom Gyorgyem Baronom.

Kao i prijašnjih godina, tako je i ove raspisan natječaj za festivalski promotivni spot koji je otvoren do 30. svibnja za sve filmaše i filmske entuzijaste, a detalje o natječaju, festivalu, njegovom programu, gostima i lokacijama potražite na www.libertasfilmfestival.com