My Buddy Moose

'Wonderful Feeling of Emptiness'

11.03.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Drugi album riječkih rokera zaljubljenih u americanu daleko je sadržajniji i bogatiji od prvijenca, no morate dobrano voljeti tu vrstu glazbe da bi ste doživjeli njihovo oduševljenje i strast koje jednostavno izvire iz svih 12 pjesama koje se nalaze na albumu

Kao i u slučaju Bambi Molstersa, riječ je o zaljubljenicima u jedan glazbeni žanr u kojem nesumnjivo uživaju, pa još ako se nađu srodne duše u publici, nitko sretniji od njih. No, sudeći prema drugom albumu, oni bi s jednakom strašću odsvirali koncert i pred praznim klubom jer entuzijazam i užitak sviranja izvire iz svake pjesme sa ovog albuma.

Predani u potpunosti americani, Luka Benčić i njegova ekipa kao da su stigli iz nekog malog prašnjavog američkog gradića ne većeg od 10.000 stanovnika u kojem su oni lokalna atrakcija koju otkriva poznati menadžer i osigurava im ugovor za veliku diskografsku kompaniju. Tako bi to izgledalo u nekom američkom filmu da su oni mladi Amerikanci. Međutim, riječ je o Riječanima koji znaju što hoće i tome se u potpunosti prepustili trudeći se pri tom da zvuče poput svojih uzora. Shodno tome u goste su pozvali conutry kantautora Howea Gelba, kao i nezaobilaznog diplomatskog predstavnika američkog alter zvuka za ovu regiju Chrisa Eckmana, koji su se stopili s Riječanima sjajno ih nadopunjujući svojom nazočnošću na albumu.

Valja napomenuti da je i suradnja s Edijem Cukerićem bila i više nego odlična jer s produkcijske strane album zvuči dovoljno dobro da ga požele i slušatelji diljem Amerike koji dijele ukus s članovima grupe My Buddy Moose. Tako npr. 'Las Nubes Peligrosas' ima sve šanse postati veliki hit među ljubiteljima americane čak i među lokalnim meksičkim stanovništvom u graničnom području SAD-a i Meksika, dok bi 'Dance' mogao biti hit bilo gdje u svijetu.

Sve u svemu, odličan album koji neće ostvariti neki veći uspjeh u Hrvatskoj ni među širom domaćom publikom, ali će iskreno razveseliti obožavatelje americane, kao i njihovu vjernu publiku. Dovoljno za dobar klupski provod i, s obzirom na materijal s drugog albuma, dovoljno dobar da publiku potraže i izvan Hrvatske i regije.

Ocjena: 8/10
Izdavač: Dancing Bear