STRAH DA ZVIJEZDE NEĆE DOĆI

Vulkanski pepeo ugrožava festival u Cannesu

10.05.2010 u 15:06

Bionic
Reading

Iako se činilo da se prašina, odnosno pepeo, oko erupcije islandskog vulkana slegla, novi otkazi letova i holivudskih zvijezda prijete i festivalu u Cannesu koji počinje u srijedu, 12. svibnja

U ponedjeljak je Ryanair najavio otkazivanje 178 europskih letova, dok je easyJet objavio daljnji prekid letova prema Švicarskoj, južnoj i središnjoj Francuskoj, sjevernoj Italiji i sjevernom Portugalu. Jasno, i ostale aviokompanije su zbog oblaka pepela odlučile da njihovi avioni ostanu u sigurnosti hangara.

U isto vrijeme organizatori Cannes film festivala lude jer se otvorenje u srijedu bliži, a avioni su prizemljeni te je opasnost da zvijezde poput Russella Crowea, novog Robina Hooda u istoimenom filmu koji otvara festival, zatim Seana Penna i Naomi Watts, neće uspjeti stići do Cannesa sasvim opravdana. Osim ako ne sjednu u jahte i prepuste se morskim valovima. 

'Svi žele pozivnicu za Cannes, čak i vulkanski pepeo', našalio se canneski dogradonačelnik David Lisnard, a prenio AFP. Šalu na stranu, sasvim je očito kako bi ovaj festival zbog vulkanskog pepela mogao izgubiti dobar dio onoga po čemu je najpoznatiji, zvjezdanog sjaja.