'POSLJEDNJA KRV'

Vjerovali ili ne: Stallone će opet glumiti Ramba!

12.09.2014 u 14:29

Bionic
Reading

U lipnju ove godine pokrenute su glasine o pripremama novog nastavka 'Ramba', a peti nastavak ove filmske franšize u međuvremenu je dobio i još nepotvrđen naslov - 'Rambo: Posljednja krv'

Neslužbeni naslov novog Ramba procurio je na filmskom portalu ComingSoon, a više informacija od navedenih nisu dobivene.

Splendid Films su, međutim, potvrdili da Stallone aktivno radi na scenariju petog filma o Rambu još u lipnju. U objavljenom priopćenju, filmska kompanija navodi sljedeće: 'Sylvester Stallone se ponovno vraća svojoj kultnoj ulozi u novom nastavku Ramba. Ovaj put, Stallone se planira obračunati s meksičkim kartelom, a sam Stallone opisuje novi nastavak kao osobnu verziju filma 'Nema zemlje za starce'. Stallone se 2008. godine posljednji put našao u ulozi Ramba, a spomenuti četvrti nastavak je utržio 115 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama, dok je filmski budžet za isti iznosio samo 50 milijuna dolara. Stallone je za posljednji nastavak 'Ramba' napisao scenarij i sam ga je režirao, a ako će se ikada snimati 'Rambo 5', ovaj put bi se Stallone mogao obračunavati s trgovcima ljudi i narkotika koji su oteli mladu djevojku u blizini američko-meksičke granice. Stallone je ipak u međuvremenu odlučio promijeniti kompletan scenarij novog nastavka, pa će se finalan scenarij bazirati na romanu 'Lovac' Jamesa Byrona Hugginsona koji Ramba i specijalne jedinice vidi u lovu na divlju zvijer koja je ilegalno nastala uslijed eksperimenata u domeni genetskog inženjeringa. Divlja zvijer, naravno, uništava sve pred sobom i planira put prema civilizaciji, no njezine naume će pokušati uništiti neuništivi Rambo'.

Rambo 5' se, u međuvremenu, nije maknuo dalje od ideje. Na 63. filmskom festivalu u Cannesu, filmske kompanije Millenium Films i Nu Image, plasirale su plakate i letke kojima se najavljuje novi nastavak Ramba i Stallone u njemu neće biti uključen. Filmske kompanije, ako je po svemu suditi, planiraju napraviti svojevrstan prednastavak pod nazivom 'Rambo: Početak', a za ulogu Johna Ramba spominjala se zvijezda TV serije 'Spartak' Manu Bennett. Nu Images je tada pak tvrdio da rade na Rambovoj TV seriji i kako pregovaraju sa Stalloneom da se uključi u cjelokupan projekt, no Sly je tu ideju javno demantirao. 

Millenium Films su zatim 2011. godine angažirali Seana Hooda da napiše scenarij za 'Rambo 5', koji bi se nadovezao na prethodno napisan ali nepotpun scenarij Stallonea. Neodlučni Stallone u intervjuu iz 2010. godine otkrio je kako je zadovoljan načinom na koji je napravljen posljednji Rambo i kako je on ujedno i zadnji no već dvije godine nakon toga, Stallone je izjavio kako jedva čeka napraviti još jedan nastavak.