'MR. M.' UŽIVO

Umorni Lambchop uspavao Zagrepčane

21.11.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Četvrti po redu koncert Lambchopa u Zagrebu bio je najlošiji dosad, uz izuzetak onog održanog u Tvornici. Doduše, kad se govori o bendu koji je kvalitetan kao Lambchop, to samo znači da se sinoć u Kinu SC nije dogodila ona već fantastična kemija između zagrebačke publike i tog genijalnog alt-country kolektiva ili barem ne u onoj mjeri kao na ranijim koncertima na istoj lokaciji

Kurt Wagner, čovjek s jednom od zanimljivijih kombinacija imena i prezimena u svijetu glazbe, ujedno 'duša i srce' Lambchopa, pokazao je da, nažalost, godine ipak čine svoje. Koncert je naime održan kao svojevrsna promocija posljednjeg albuma 'Mr. M.', vrlo dobrog, ali ne i među najboljim albumima Lambchopa.


Cijelim koncertom dominirao je koncertni piano Tonyja Crowea, a izbor pjesama bio je prilagođen bendu koji održava posljednji koncert na turneji na kojoj promovira lagani, umirujući album.

Uz 'obaveznu lektiru' sa zadnja dva albuma, 'Mr. M.' i 'Ohio', Lambchop su popunili koncert nekolicinom pjesama sa svog najhvaljenijeg i vjerojatno najboljeg albuma, 'Nixona'. Svojevrstan vrhunac inače prilično mlakog koncerta bila je izvedba jedne od najljepših Lambchopovih pjesama uopće, 'You masculine you', sinoć prvi put izvedene u Zagrebu.

Ostaje za nadati se da će sljedeći koncert Lambchopa ipak biti nešto življi, a oni kojima je do sličnog zvuka zasigurno neće propustiti nastup americana senzacije iz Tuscona, Calexica, sljedećeg utorka u dvorani Pauk.