DOKUMENTARNI FILM

U Bjelovaru počinje osmo izdanje DOKUarta

04.10.2013 u 16:11

Bionic
Reading

U subotu, 5. srpnja, počinje 8. izdanje Dana dokumentarnog filma DOKUart koje će se do 11. listopada održavati u Bjelovaru

U selekciji Rade Šešić, suradnice i selektorice festivala kao što su IDFA, Rotterdam i Sarajevo, na programu DOKUarta bit će prikazano 14 dokumentaraca iz cijelog svijeta.

Bjelovarska publika imat će priliku pogledati nekoliko priznatih dokumentarnih naslova kao što su Posljednja ambulantna kola Sofije Iliana Meteva, Strange Fruit Ivana Faktora, Presuda Đure Gavrana, ¡Vivan las antipodas! Victora Kossakovskog te klasik Eduarda Galića iz 1966. godine – Predvečerje. Na festivalu će biti prikazane i dvije hrvatske premijere: U vrtlogu plesa Andre Schreudersa i Gospa, Kopti i ja Namira Messeeha.

Festival je organizirao i niz popratnih programa: izložbu fotografija, projekcije uspješnica s prethodnih festivala te predavanje Zdenke Gold, producentice Obrane i zaštite. Na festival će gostovati i Marija Škaričić, koja će predstaviti film ¡Vivan las Antipodas!

Kao svojevrsni festival u festivalu, Mali DOKUart i ove godine nagrađuje najbolje dokumentarce osnovnoškolaca na projekciji u petak, 11. listopada, u 12 sati, a Damir Čučić i Boris Poljak vodit će petodnevnu DOKUradionicu za bjelovarske učenike i njihove goste. U petak 18. i subotu 19. listopada DOKUart će gostovati u zagrebačkom kinu Tuškanac.

Više na službenoj stranici Festivala.