NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Kirila Džajkovskog

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.01.2010 14:21
  • Objavljeno 19.01.2010 u 08:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kiril Džajkovski, prateći sastav i specijalni gosti stižu u Aquarius 27. siječnja 2010! Makedonski glazbenik i producent gostovao je u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu 2009. ispred prepunog noćnog stagea, a da je majstor za nezaboravnu koncertnu atmosferu, potvrdit će nam na siječanjskom koncertu u Aquariusu. Tportal.hr ovom prilikom poklanja ulaznice svojim čitateljima (6x1)

Među Kirilovim radovima najpoznatija su solo izdanja u kojima kombinira makedonski etno s elektronikom. Smatraju ga pionirom balkanske elektronike, a danas je najuspješniji i najcjenjeniji glazbenik elektroničke glazbe s ovih prostora. Njegov stil kombiniranja elektronike i makedonskog etna, koji prožimaju utjecaji s cijeloga Balkana, datira od ranih devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike. Kirilove stvari uključivane su u brojne kompilacije (Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet - Renegade Soundwave, Nathan Coles i mnogi drugi).

U posljednje tri godine svirao je na najvećim festivalima u regiji (Exit, INmusic, Greenfest itd.). Upravo je završio rad na novom albumu, još jednom eklektičnom i sofisticiranom spoju breakbeat/dub/stepa i balkanskih melodija. Na albumu sudjeluju i druga internacionalna imena poput Rasa Tweeda (Kruder&Dorfmeister), Esme Redžepove, Nicolette Love (Massive Attack), Patricka De Santosa (Thievery Corporation), MC Waspa i TK Wondera.

Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol. Osim navedenoga, piše glazbu za film, TV i kazalište.

Po jednu ulaznicu osvojili su:

Aleksandra Ćolić
Alen Kovač
Slavica Gašpert
Maja Hasanbašić
Zvonimir Bešlić
Mirela Tomić

 

Tportal Hr on Facebook

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi