NAGRADNJAČA

Tko ide na koncert Justina Adamsa i Juldeha Camare

24.11.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Justin Adams, gitarist i suradnik Roberta Planta, i majstor afričkog ritija Juldeh Camara 7. prosinca u Aquariusu predstavljaju 'Soul Science', album nagrađen BBC-jevom nagradom World Music Award for Culture Crossing 2008. godine. Tportal.hr ovom prigodom vodi najbrže čitatelje na koncert (6x2)

Justin Adams proslavio se zahvaljujući brojnim projektima - suradnik je i gitarist Roberta Planta, s kojim je surađivao na Grammyjem nagrađenom albumu 'Dreamland', zatim kao nositelj i koautor projekta 'Strange Sensation' te koautor Plantovog albuma 'Mighty Rearranger' iz 2005. godine.

Adams je također producirao sva tri hvaljena albuma desert blues sastava Tinariwen, koji je prije nekoliko dana ponovo oduševio u zagrebačkom Aquariusu, i povremeno predvodi sastav The Wayward Sheikhs. Osim Planta i Tinariwena, bilježi suradnje s imenima kao što su Sinead O'Connor, Natacha Atlas, Damien Dempsey i LO'JO.

Jedan od njegovih projekata je 'Soul Science', novi album koji je snimio s gambijskim glazbenikom Juldehom Camarom, najcjenjenijim zapadnoafričkim glazbenikom-pripovjedačem (griot) i majstorom jednožičane violine ritija.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Martina Matota
Vesna Polančec
Ida Paulin Dutković
Martina Čanaki
Helena Car
Matija Tomić