U TVORNICI KULTURE

The Jon Spencer Blues Explosion nastupa u Zagrebu

02.06.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Nakon šest godina, bend će ponoviti koncert u Zagrebu, i to 5. lipnja s početkom u 21 sat

U trenutku kad smo već polako počeli gubiti nadu da ćemo ga ikada više imati priliku gledati uživo, čemu su dobrano doprinijele aktivnosti članova benda u drugim projektima, The Jon Spencer Blues Explosion obradovao nas je najavom svoje nove europske turneje te željom da u sklopu nje zasvira u Zagrebu.

Kao potpora na tom dugo čekanom drugom zagrebačkom koncertu nastupit će senzacionalni švicarski electro-garage-punk one man band Urban Jr

Cijena ulaznice u pretprodaji je 140 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 170 kuna. Ulaz se otvara u 20 sati.

Kad je početkom devedesetih Jon Spencer, nekadašnji gitarist i pjevač grupe Pussy Galore, zajedno s gitaristom Judahom Bauerom te bubnjarom Russellom Siminsom, pokrenuo taj garage-blues-punk trojac, teško da je netko mogao i naslutiti koliko će bitnu ulogu odigrati u rock'n'rollu devedesetih, kad su se nametnuli ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji je utabao stazu za niz novih imena koja su isplivala u novom tisućljeću, među kojima su zasigurno najpoznatiji The White Stripes i The Black Keys

Uz sve navedeno, ne treba smetnuti s uma da se devedesetih uz Blues Explosion redovito lijepila etiketa 'najboljeg živog benda na svijetu', što je uvjerljivo demonstrirao na svom jedinom zagrebačkom koncertu prije šest godina, a pogotovo na legendarnom ljubljanskom koncertu 1997, na kojem su bile stotine ljudi iz Zagreba, pa je već tada bilo jasno koliko je ovaj bend velik u ovom gradu.