IVA JERKOVIĆ

'Sve što sam željela u životu dobila sam šarmom'

18.05.2015 u 09:23

Bionic
Reading

Kolo sreće vraća se na male ekrane 18. svibnja na RTL-u, a novo zaštitno lice nekad najgledanije TV emisije je manekenka i voditeljica Iva Jerković. U 15 godina samouvjerenog koračanja na pisti i ispred kamera Iva se za tportal prisjetila lijepih trenutaka u karijeri, ali i onih kad je poželjela 'u zemlju propasti'. Što se krije iza pojave lijepe žene koja o sebi nikad ne govori previše, no sasvim dovoljno da pokaže svoju pristupačnost, ali i ranjivost

Iva Jerković i Boris Mirković novi su voditeljski par 'Kola sreće' na RTL-u, i to dobar par, kaže Iva. Manekenka i voditeljica u novoj se ulozi odlično snašla, a zasluge za to pripadaju i samom voditelju koji dobrim vibracijama podigne cijelu ekipu.

'Boris je moj Petar Pan. Uvijek vedar i nasmijan, zlato od čovjeka u ovim danima kad nas sve s vremena na vrijeme uhvate neke depresivne faze. Ali ne i Borisa. Njegova vedrina i osmijeh su konstanta i to mi često popravi raspoloženje kad se sjetim toga da se ujutro moram dići u pet zbog posla', govori nam Iva.

A kad su voditelji starog kova u pitanju, teško je zaobići temu o Oliveru Mlakaru, nekadašnjem voditelju 'Kola sreće'. Iva ga je nedavno upoznala i ostala fascinirana time kako se sve promijenilo, ali je Oliverov glas ostao isti: 'Ono što mi se kod njega sviđa je ta sposobnost da i s neke distance bude blizak s publikom i nikog ne istakne ili stavi u pozadinu. Sve je bilo s mjerom', smatra 33-godišnja voditeljica, i sama dobra u igranju kviza kad je ne 'pojede' trema. Imala je priliku surađivati s najboljim hrvatskim voditeljima poput Duška Ćurlića, Mirka Fodora te Marija Sedmaka i svi su, kaže, bili vrhunski džentlmeni te joj nijedan od njih nije priredio neku 'spačku' na snimanju.

S jednom od najljepših Hrvatica popričali smo i o tome koliko joj je ljepota odmogla, a koliko pomogla u životu?

'Sve je u karakteru, malo toga u ljepoti. Možeš biti lijep do boli, ali ako nemaš duha, sve je uzaludno. Ovisi od žene do žene kako će se postaviti i koliko će prepustiti ljepoti da presuđuje u njezinom životu. Važan je šarm - on je pravo oružje kojim možeš dobiti ljude, najmanje ljepota. Ono što sam željela u životu uvijek sam dobila šarmom', tvrdi Iva. No nije to karakterna crta koja je najbolje opisuje, ističe. Iva je žena kojoj prijatelji puno znače i ona njima jer se, kaže, na nju mogu osloniti. A koliko se smatra snažnom?

'Rak sam u horoskopu i ne mogu za sebe reći da sam žena stijena. Ali kad padnem, znam se dignuti. Osjetljiva sam biljka, ali ipak mogu podnijeti puno toga', govori nam Iva.

U 15 godina rada kao manekenka i voditeljica bilo je, kaže, toliko divnih trenutaka, ali i onih koje bi najradije izbrisala iz sjećanja.

'Ljudi smo, griješimo, nitko nije nepogrešiv. Znala sam zabrljati toliko puta, ali moraš se snaći i krenuti dalje', objašnjava Iva, dodavši kako voli primiti savjet, ali uvijek prvo posluša svoju intuiciju.

'Čovjek ne uči iz tuđih grešaka, već iz svojih. I kad mi ne ide u životu, volim čuti prijateljsku riječ i utjehu, ali nitko mi neće pomoći ako ne pomognem sama sebi. Mama mi je udijelila puno savjeta i nisam je uvijek poslušala, ali sam na kraju shvatila da je bila u pravu', iskrena je Iva.

Ono što je istinski veseli u tridesetima više nisu ni skupe cipele, ni torbe, ni putovanja, pa ni satovi, na koje je slaba, već druženja s prijateljima: 'Kad se okupimo negdje u prirodi, na planini, nitko sretniji od mene. Imam baš dobro društvo i to je moje najveće bogatstvo.'

Beautiful day in the nature.... ????????☀️??..... #life #love #lovemyjob ????????????

A photo posted by ivajerkovic (@ivajerkovic) on