OGLASIO SE JOHNNY

Štulić: Nisam izdržao gledati 'Crno-bijeli svijet'

19.03.2015 u 10:39

Bionic
Reading

Legendarni kantautor dao je ekskluzivan intervju za Dnevni avaz u kojem se osvrnuo i na seriju 'Crno-bijeli svijet' što se trenutno prikazuje na HTV-u. Johnny smatra da ova serija nema veze s osamdesetima kakve on pamti

Najveća glazbena ikona bivše Jugoslavije Johnny Štulić u intervjuu za Dnevni avaz progovorio je o svemu pomalo, a ponajviše o seriji 'Crno-bijeli svijet', koju trenutno gledamo na HTV-u. Najvjerniji svjedok i jedna od najvećih zvijezda osamdesetih Johnny u seriji ne vidi pravu sliku novog vala.

'Prije dva tjedna deset sekundi sam gledao reklamu za tu seriju. Više nisam izdržao, sve mi je bilo jasno. Kasnije, kad sam vidio komentare, rekao sam sebi: 'Pa da, i ostali su isto zaključili.' Osnovna stvar je da to nije iz 1980. Radnja tehnički traje četiri mjeseca, od zadnjeg dana 1979. do Titove smrti. Međutim to uopće nije 1980, to je 1954. To je kao kad se u Prepuštovcu Donjem slavila 60. godišnjica rokenrola prošle godine, jer se računa da je rokenrol počeo 1954. s Billom Haleyjem i 'Rock Around The Clock'. Počeo je, doduše, nekoliko godina prije toga, ali se uvriježio od 1954. I oni su u Prepuštovcu Donjem odlučili da proslave 60. godišnjicu rocka i onda su pozvali preživjele sudionike, od kojih nitko u to vrijeme nije čuo za Ameriku, a kamoli za rokenrol. Pogotovo 1954. u Prepuštovcu Donjem, jer nije bilo struje. Razglas se nije koristio', tvrdi Štulić, danas stanovnik Nizozemske.

'Gopcu se dopada ta serija jer on se prvi put pojavio, izronio 1984. s pjesmom o snježnim pahuljicama. A kome se to ne bi sviđalo? Ležimo, a brijemo. On nije postojao do kraja 1984. I zbog toga je to humoristična serija. A onda, također, kad su već toliko ludi za vojskom (JNA, op. a.), to se ne događa čak ni u Prepuštovcu Donjem, nego u Turopolju. Kad je čovjek u vojsci, obično se pita: 'Odakle si?' U moje je vrijeme tako bilo. Ako ti netko kaže - iz Zagreba, onda se poslije mjeseci upornog detektivskog rada i ispitivanja ustanovi da on nije iz Zagreba, nego iz Turopolja. E, pa tako i ta serija', poručuje Štulić.