FILMAŠI U AKCIJI

Strategija audiovizualne industrije pred saborom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.03.2011 12:05
  • Objavljeno 01.03.2011 u 12:05
Tatjana Aćimović

Tatjana Aćimović

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Danas, 1. ožujka, u 14 sati u Hrvatskom saboru održat će se zajednička sjednica dvaju odbora na kojoj će Saborski zastupnici raspravljati o Nacionalnoj strategiji razvoja audiovizualne industrije

Sjednicu zajednički sazivaju Odbor za informiranje, informatizaciju i medije te Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.

Kroz izlaganje domaćih i europskih suradnika Hrvatskog audiovizualnog centra te vodećih predstavnika Audiovizualne struke, zastupnicima će biti predočen Nacionalni program i trenutna faza njegove realizacije. Istaknuta tema bit će strateška uloga AV sektora u ekonomskom razvoju Hrvatske, u smislu novih prihoda i novog zapošljavanja.

Raspravit će se pitanja vezana uz sadašnje funkcioniranje sektora u svim njegovim dijelovima: arhivskom, razvojnom, proizvodnom, promotivnom, prikazivačkom, internetskom te televizijskom. Rasprava će pridonijeti evaluaciji današnje razine upravljanja televizijskom industrijom, uz predočenje gospodarskih, kulturoloških i političkih posljedica postojećeg stanja.

Sjednicom će predsjedavati predsjednici dvaju odbora Petar Selem i Nenad Stazić, a zastupnicima će se obratiti Tatjana Aćimović i Thierry Baujard, stručnjaci za audiovizualne financije, Antonio Nuić predsjednik DHFR-a, Vinko Brešan iz koordinacije HRUP-DHFR za elektroničke medije i Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi