BOGAT PROGRAM

Što nas čeka ovoga tjedna u Tvornici?

17.04.2012 u 14:44

Bionic
Reading

Ljubitelje kvalitetne svirke i zanimljivih događanja, obradovat će ovotjedni program u zagrebačkoj Tvornici kulture. Pa krenimo!

U utorak, 17. travnja, u Malom pogonu Tvornice kulture (21 sat) nastupaju postrokeri If These Trees Could Talk. Nakon što je Zagreb imao sreće pogledati Explosions In The Sky na prvoj europskoj turneji slično se, samo deset godina poslije, ponavlja i s novim velikim nadama američkog post-rocka. If These Trees Could Talk dolaze iz po glazbi sve poznatijeg Akrona iz Ohija nakon jednog EP-a i albuma na kojima su jasno naznačili svoje utjecaje u rasponu od prog-rocka jednih King Crimson i Pink Floyd pa do zvuka tipičnog za bendove s primjerice HydraHeada ili Neurota (Isis, Red Sparowes...). U ožujku će svjetlo dana ugledati njihov drugi album 'Red Forest' čija je inicijalna naklada vinila već rasprodana kroz predbilježbe u samo tjedan dana.

U srijedu, 18. travnja, u Velikom pogonu (21 sat) nastupa Hari Rončević. Splitski kantautor koji se široj javnosti prvi put predstavio 1994. na Melodijama hrvatskog Jadrana, kada je za svoju pjesmu 'Getanin' osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike. Inače je poznat po suradnji s brojnim domaćim estradnim zvijezdama.

187874,187395 ,186711,188125Inje + Hexasonic Soundsystem
predstavit će se publici u Malom pogonu u četvrtak ,19. travnja (21 sat). Od 2008., ovaj beogradski elektropop sastav zasluženo privlači sve više pozornosti i nameće se kao jedan od najboljih, ako ne i vodeći sastav toga tipa u regiji. Moderni zvukovi i nabrijana 'up-to-date' produkcija u kombinaciji s pamtljivim refrenima i izvrsnim ženskim vokalima kakve na ovim prostorima nismo čuli od najboljih dana grupa Videosex i Denis & Denis, rezultiraju izdanjima čije će se riječi i melodije vrlo brzo urezati u pamćenje.

U petak, 20. travnja, u Malom pogonu (21 sat) zasvirat će Hemendex + Senzorz. Novom postavom osvježeni i ponovo aktivni bend iz ergele Geenger records/IDM Music uživo predstavlja novu postavu, svoj mračni(ji) new wave pop zvuk, neizostavne vizualne efekte, nešto svježeg i nešto starijeg materijala, s EP ploča Reset 1 i Reset 2. Na istom mjestu od 23 sata posjetitelji Tvornice mogu uživati u programu Trigger. I ovotjedni Trigger opet dovodi goste koji padaju pod one 'domaće genijalce'. Uz rezidente Trigger, svoju glazbenu selekciju će pripremiti specijalni gosti.

U subotu, 21. travnja, (21) sat u Velikom pogonu nastupit će Piloti. Nakon dvadeset i pet godina, legendarni kompozitor, pjevač i frontmen grupe Piloti, Zoran Kiki Lesendrić nastupa s bendom u zagrebačkoj Tvornici kulture. Pored najnovijih pjesama publiku će obradovati i svojim starim, neprolaznim hitovima.
A nakon Pilota rasplešite se u Malom Pogonu od 23.30 sati: 'Burek' je hrvatska nezavisna glazbena etiketa, a prva glazbena večer je posvećena 'forward-thinking' i recentnoj plesnoj glazbi. Večer će ugostiti talentirane glazbenike i performere iz svih krajeva svijeta, a prvi na listi je Vakula.Vakula je ukrajinski deep house majstor koji je osvojio glazbenu publiku sa svojom analognom sirovošću, sci-fi prizvukom, sovjetskom i slavenskom dušom te starim sintovima. Što dodati, nego pridružite se Burek ekipi - Pytzeku, Felxu i Mislavu jednom mjesečno i postanite dio ove fantastične klupske priče!

U nedjelju 22. travnja od 18 sati na rasporedu je 'Crtana večer': uz standardni animirani pladanj pun crtića, kolača i fanzina, rezidentni DJ/VJ par Unicorn Suicides, ovoga puta nudi i live sinkronizaciju crtića, a upad je free.