INDIE STAR

Senzacionalan nastup Chinawoman

09.10.2011 u 01:40

Bionic
Reading

Minimalistički, hipnotički ritmovi te karakterističan glas Michelle Gurevich, pun emocije i privlačne osobnosti, koji kao da su upravo išetali iz nekog novog filma Davida Lyncha, u potpunosti su ispunili dupkom pun pregrađeni prostor velike dvorane Tvornice kulture u subotu navečer, iskreno oduševivši okupljeno mnoštvo. Ukratko, to je bio jedan od boljih ovogodišnjih koncerata

Nakon ne baš strašću ispunjenog nastupa Nine Romić, koja je, unatoč nedovoljno obzirnoj publici, dala puno svojega ja, okupljenom mnoštvu se po drugi puta u godinu dana ukazala Michelle Gurevich. Sa svoja dva prateća glazbenika (bubnjevi i gitara) započela je nevjerojatnu priču ispunjenu snenim zvukovima njezinih pjesama koje su od samog početka zvale na nekontrolirano ljuljuškanje i iskreno uživanje u pjesmama i tom nevjerojatno jednostavnom zvuku dvokoraka pomiješanog s ritmom nekog pomaknutog tanga u nekom nedefiniranom ozračju snoviđenja i indie zvuka. I sama iskreno oduševljena, ali i vidno zbunjena odličnim prijemom publike, Michellle je priredila jedan od boljih ovogodišnjih nastupa. U nešto više od sat i pol vremena Chinawoman je izvela repertoar sa svoja dva albuma i dala do znanja da je u pitanju kantautorica koja bi svakoga trenutka mogla postati svjetska kantautorska senzacija broj jedan.

Njezin specifičan dubok glas i ritmovi koji su pojednostavljeni do srži, ali istovremeno moćni po svojoj sofisticiranosti, tvore nevjerojatno ugodnu glazbenu sliku koja je jednostavno ispunila iskreno oduševljenu okupljenu publiku. Na žalost, unatoč oduševljenoj publici i iskrenoj želji da koncert produži barem još jednim, ako ne i dva bisa, Michelle se nakon nastupa jednostavno naklonila, zahvalila i napustila pozornicu. Vidno zadovoljna, ali djelomično i razočarana publika produžila je uživanje u ritmovima DJ-eva koji su nastavili s dobrom atmosferom u Malom pogonu Tvornice kulture.

Vrhunski koncert samozatajne kanadske kantautorske indie zvijezde čiji će sjaj iz dana u dan sve više blještati do globalne popularnosti. Pitanje je samo je li ona spremna i želi li postati globalna zvijezda? Ima sve predispozicije, prekrasne pjesme, divan glas, karakterističnu osobnost, no kao da bi se sve to skupa rasprsnulo kao balon od sapunice kada bi ušla u mašinu šoubiznisa i doista krenula puniti velike koncertne dvorane.

Michelle Gurevich aka Chinawoman predstavila se hrvatskoj publici u najboljem mogućem svjetlu. Iako joj je to bio drugi ovogodišnji nastup, okupljena publika vjerojatno već sada čeka s nestrpljenjem njezino treće ukazivanje u hrvatskoj metropoli. S razlogom!