ZABAVA TEK POČINJE

Samobor vas zove na najbolje koncerte kroz fašnik

27.01.2017 u 21:17

Bionic
Reading

Uz vrhunske koncerte sve posjetitelje 191. Samoborskog fašnika očekuje i zabavan dječji program te niz sadržaja koji će krajem veljače Samobor učiniti najpoželjnijom destinacijom

Samoborski fašnik, njegovo 191. izdanje, počinje u petak, 17. veljače 2017. godine, velikim koncertom grupe Colonia, koja će rasplesati glavni samoborski trg, atmosferu podignuti do vrhunca i označiti 11 nezaboravnih dana Fašničke republike. Da Samobor nastavi živjeti u jednako dobrom ritmu nakon Colonie, pobrinut će se već 18. veljače Psihomodo Pop. Nastavak vrhunskih koncerata obilježit će nastup Nine Badrić, jedne od najvećih hrvatskih glazbenica, koja će na glavnoj pozornici svoj koncert održati 24. veljače, dok je subota, 25. veljače, rezervirana za Opću opasnost i njihove prepoznatljive rock izvedbe. Ništa manje spektakularno neće biti zatvaranje Samoborskog fašnika, 28. veljače, kada će se na pozornicu popeti kultno Prljavo kazalište i spustiti zavjesu na 191. izdanje jednog od najboljih fašnika regije.

Da Samoborski fašnik nisu samo glazbene zvijezde, potvrđuje i činjenica da će Fašnička republika živjeti u znaku maski i prije i nakon koncerata i to bogatim programom u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Tako su subote i nedjelje rezervirane za one najmlađe, kada će se održavati dječji programi i na glavnoj fašničkoj pozornici u jutarnjim satima, ali i u Maloj dvorani Galerije Prica gdje su za najmlađe organizirane besplatne JumpingClay radionice, a prekrasne dječje predstave i radionice pripremio je Laboratorij zabave. I to nije sve, pozornica na Trgu Matice Hrvatske bit će ispunjena dječjim smijehom, plesnim skupinama, igrom, predstavama za djecu kazališta Šareni svijet i Udruge Antuntun.

'Ove godine potrudili smo se osigurati više sadržaja na različitim lokacija u zoni Fašničke republike, gdje smo osigurali bogat zabavni program za sve generacije. Dakako, dječji fašnik je nezaobilazna stanica na glavnoj fašničkoj pozornici gdje se u nedjeljna jutra očekuje više od 2500 djece samoborskih vrtića i osnovnih škola. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za najbolje obiteljske, grupne i pojedinačne maske koje ćemo ove godine bogato nagrađivati', izjavila je Martina Paladina, direktorica Turističke zajednice Grada Samobora.

Samoborski fašnik priprema još niz događanja koja će sigurno privući veliki broj ljubitelja maskiranja, ali i sve one koji vole biti dio fašničke povorke, koja iz godine u godinu oduševljava svojim programom i događanjima. Bit će tu i izbor najboljih maski, u suradnji s Hrvatskom poštom tražit će se i najbolja i najljepša razglednica Dječjeg fašnika, a organizatori najavljuju još veliki broj iznenađenja, što je najbolja pozivnica svima da budu gosti 191. Samoborskog fašnika.