2CELLOS:

'S Eltonom smo postali bliski prijatelji'

08.11.2011 u 08:04

Bionic
Reading

Hrvatski čelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić svjetsku su slavu stekli objavom svojih obrada popularnih pjesama na YouTubeu, što ih je odvelo i do suradnje s Eltonom Johnom. S velikim su glazbenikom, kažu mladi čelisti, na turnejama već postali bliski prijatelji

Stjepan Hauser i Luka Šulić, poznatiji i kao 2Cellos, trenutno su s Eltonom Johnom na turneji po Japanu, a 21. prosinca nastupit će na velikom koncertu u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Do suradnje s britanskim glazbenik došlo je nakon što je čuo njihovu obradu hita 'Smooth Criminal' na YouTubeu.

'Bio sam na Kraljevskoj akademiji u Londonu kad mi je dekan rekao da se pripremim jer će me nazvati Elton John. Bio sam nervozan, ali čim je nazvao i predstavio se, bio je tako uljudan da sam se odmah smirio. On je predivna osoba', kaže Luka za magazin Extra i dodaje da su s Eltonom već postali bliski prijatelji i da se druže svaki dan prije nastupa.

Zahvaljujući toj odskočnoj daski 2Cellose imali su priliku čuti i mnoge druge poznate osobe. Stjepan je za Extru rekao da su ih slušali Neil Patrick Harris, George Michael, a na posljednjem koncertu u Las Vegasu bio je i Bill Clinton.

Obojica su aktivni, uz glazbu se bave i drugim stvarima, poput paraglidinga, hodanja u prirodi, plivanja. Zbog stalnih putovanja često su odvojeni od najmilijih, no obojica smatraju da pravi prijatelji ionako ostaju zauvijek.