AMERIČKI BOX OFFICE

Rekordno otvaranje 'Igara gladi'

25.11.2013 u 10:57

Bionic
Reading

Drugi dio tinejdžerske futurističke pustolovine najbolje je otvaranje nekog filma koji nije snimljen u 3D u povijesti. Ali pod uvjetom da se ove projekcije pokažu točnima budući da je rezultat bolji od 'Viteza tame: Povratak' tek za nekih 250 tisuća dolara

No čak i u slučaju da korekcija rezultata vikenda bude niža za tih 250 somova, svejedno je riječ o impresivnom uspjehu, četvrtom ili petom najboljem otvaranju u povijesti. S obzirom na to da je rezultat bolji od prvog filma za desetak milijuna, očito je u razdoblju između dvaju filma Katniss Everdeen šarmirala i nove gledatelje; Jennifer Lawrence dobila je Oscar, a nastavak je k tome doista uzbudljiviji od prethodnika.

Iako su prognoze za 'Igre gladi: Plamen' bile visoke, nitko nije očekivao da će 'Thor' baš ovako stradati - pad je veći od 60 posto, a bit će i gore. Na kraju svi će biti happy ako Odinov sin skuca 200 milja. Još je lošija situacija s drugim novitetom vikenda, komedijom 'Dostavljač' s Vinceom Vaughnom koja je zaradila svega osam milijuna.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi

Foršpan filma 'Igre gladi: plamen'