BORBA ZA LJUBIMCE

Razočarani Goran Višnjić pisao ministru gospodarstva

  • Autor: N.Sa
  • Zadnja izmjena 15.06.2016 19:31
  • Objavljeno 15.06.2016 u 15:59
  • +3

Goran Višnjić posjetio udrugu Prijatelji životinja

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Glumac s holivudskom adresom u domovinu je stigao u pratnji najstarijeg sina Tina, koji će cijelo ljeto provesti s bakama i djedovima, dok su mlađi sin Vigo i kćerkica Vivien ostali s njegovom suprugom Evom u Americi. Dolazak u Zagreb iskoristio je i kako bi posjetio ured udruge Prijatelji životinja
Anto Magzan/PIXSELL

Anto Magzan/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELLGoran Višnjić medijima je predao i pismo upućeno ministru gospodarstva

'Ja zapravo volim razmišljati o zaštiti svih živih vrsta na planetu, da to ne uključuje samo nasilje nad psima ili, sad aktualno, činčilama. Kada smo vidjeli kako toljagama ubijaju bebe kitove u Kanadi kako im ne bi oštetili krzno, Eva i ja smo se odmah uključili i s IFAW organizacijom (International Fund for Animal Welfare). Mi nismo nikada nosili krzno, pa kada smo shvatili o čemu se zapravo radi, tako je zapravo i krenula naša angažiranost. To je užasno nehumano. Pokrenuli smo se i zapravo je IFAW došao na ideju da napravimo angažman za istočnu Europu. Ako sam uspio donijeti neku promjenu, ja sam sretan. Promjena je, nažalost, spora, ali kreće se prema boljem. Nadam se da zaista neće doći do toga da se taj zakon vrati na ono staro, a da se Hrvatska već pomakla dovoljno od onog gdje je bila prije dvadeset ili trideset godina', rekao je poznati glumac na kratkoj press konferenciji za novinare, osvrćući se na informacije da postoji inicijativa za ukidanje postojeće zabrane životinja za krzno u Hrvatskoj.

Anto Magzan/PIXSELL

Anto Magzan/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL


Goran Višnjić, Iva Šulentić i Luka Nižetić podržali su kampanju 'Činčile su zakon'

Ovom prilikom Goran Višnjić je predstavnicima medija dao na uvid i pismo koje je naslovio na ministra poljoprivrede Davora Romića, u kojem zapravo apelira na obranu postojeće zakonske zabrane koja štiti činčile. 'Zgrožen sam mogućnošću da se u Hrvatskoj nastave uzgajati činčile ili bilo koje druge životinje radi krzna i da se time odbaci povijesno važna zabrana uzgoja životinja za krzno koja bi trebala stupiti na snagu 2017. godine. Apeliram na hrvatsku javnost, zakonodavce i političare da se odlučno suprotstave lobiju krznene industrije i da ne dopuste uzgoj i ubijanje činčila', napisao je Višnjić ministru.

Inače u posljednjoj kampanji udruge Prijatelji životinja 'Činčile su zakon' sudjeluju mnoga poznata lica, poput Luke Nižetića, Vanne, Ivice Kostelića te Ive Šulentić, a sada im se pridružio i Goran Višnjić koji se već godinama bori za prava životinja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!