HIP HOP VIKEND

Promocija Frenkijevog albuma 'Troyanac' u Žednom uhu!

26.02.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Hip hop vikend u Žednom uhu donosi dvostruko zadovoljstvo! Petak je rezerviran za koncert ST!ILLNESSA koji će predstaviti svoj treći spot 'Terapija' s posljednjeg albuma, a prvi SoulKeks clubbing program u ožujku započinje s DJ-em Dirty Hairyjem kojemu se pridružuje slovenski kolekcionar ploča Bakto (Good Foot). Subota nam donosi promociju novog albuma tuzlanskog repera Frenkija – 'Troyanac'. Vikend u Žednom uhu zapečatit će mladi velški glazbeni producent s prebivalištem u Glasgowu, koji je svojim zvukom zarazio uši diljem svijeta – Koreless!

Splitski reggae hip-hop bend St!llness nastavlja s promoviranjem svog najsvježijeg izdanja. Povodom izlaska dugo očekivanog crtanog filma 'Terapija', videoklipa za istoimenu pjesmu, bend uz promociju spota i live svirku, priprema i ugodno druženje uz izložbu originalnih ilustracija basista Marka Pinjuha

ST!LLNESS - 'Terapija'

SoulKeks Program u ožujku započinje s gospodinom Dirty Hairyjem kojemu se u četiri - gramofonskoj sesiji pridružuje jedan od najboljih funk, hip-hop, džez DJ-a na i izvan Balkana - Bakto (Good Foot).

Frenkie dolazi na zagrebačku koncertnu promociju hvaljenog novog albuma'Troyanac', objavljenog potkraj 2012. u izdanju Menarta. Tuzlanski reper danas je jedan od nezaobilaznih prvaka balkanskog hip hopa, što podjednako uvjerljivo dokazuju odlične kritike za album ‘Troyanac’ i visoke pozicije na top listama osvojene hit singlovima Gori' i 'Situacije' (featuring Saša Antić). Frenkie ima i nominaciju za prestižnu nagradu Impala koja se dodjeljuje najboljem nezavisnom europskom albumu, a prošle godine je pripala Adele.  O Troyancu se može reći mnogo, ali najbolje je doći u Žedno uho i poslušati ga uživo.

Frenkie - 'Napaćeni Bošnjo' (Official Video)

Ako volite Jamesa Blakea Jamieja Woona Mount Kimbija, Four Teta i Jamieja xx, mladi producent iz Walesa - Koreless, zarazit će i vaše uši. Koreless je već zadobio podršku najvećih umjetnika u elektronskoj glazbi, od BBC-jevih DJ-a Gillesa Petersona Benjija B-a do londonskog Rinse FM-a. BBC Radio 1 prepoznao je njegovu originalnost te ga istaknuo kao izvođača na kojeg treba obratiti pozornost. Koreless stvara jedinstveni osjećaj prostora u svojoj glazbi koja odiše zrelošću i vodi vas kroz prostrane zvukove soul elektronike nove generacije. Gilles Peterson opisao je njegov nastup na Worldwide Festivalu u Sètu Francuska) kao najemotivniji nastup u 2012. godini

Ghostpoet - 'Survive It' (Koreless Remix)

Cijene ulaznica

ST!LLNESS – promocija albuma, (21 sat i 30 minuta, 35 kuna/45 kuna)

FUNKY SABOR! DJs :Mr. DIRTY HAIRY (Uk/Hr)&BAKTO (Good Foot/Tetkine
Radosti) - ponoć, 25 kuna

FRENKIE (Ba) – promocija albuma, (21 sat i 30 minuta, 35 kuna/45 kuna)

KO-DECKS DJs : KORELESS LIVE ! (UK ) + EDDY RAMICH, (ponoć, 45 kuna)

Prodajna mjesta su: Dirty old shop (Tratinska 22), KINO EUROPA/SHOP Varšavska 3), Dallas Music Shop Zagreb (Tkalčićeva 7) i Rockmark (Berislavićeva 13).