OLIVER SLAVI

Pripreme za veličanstveni 70. rođendan

17.11.2016 u 07:05

Bionic
Reading

Nakon pola stoljeća na sceni Oliver zna na naljepši glazbeni način proslaviti neke važne obljetnice, a ovog puta i svoj rođendan. Naime, splitski pjevač za svojih 70 godina priprema slavljenički rođendanski koncert sa Zagrebačkom filharmonijom u Areni Zagreb 11. ožujka 2017.

'Bit će to spoj dobre glazbe, prijateljstva i dragih ljudi koji su me svih ovih godina pratili na mom glazbenom putu i čine ga jedinstvenim', rekao nam je Oliver na press konferenciji povodom nadolazećeg koncerta 11. ožujka u Areni Zagreb. Neće to, kaže, biti rođendanska fešta, nego prava glazbena čarolija uz Zagrebačku filharmoniju.

Ne skrivajući veselje što će njegove pjesme poprimiti novo ruho (pomalo soundtrackovsko) u aranžmanima Ranka Rihtmana, uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem prijatelja i suradnika maestra Alana Bjelinskog i, naravno, svojih Dupina, Oliver najavljuje večer ispunjenu pismom i dobrom zabavom uz najbolju audio i video produkciju.


Oliver i Siniša Škarica

Iako će iduće godine napuniti 70, poznati Velolučanin ne predaje se godinama. 'Glazba i more mene čine zdravim, oni su moja životna energija i eliksir mladosti', rekao je Oliver nasmijavši se na komentar da je očigledno poslušao savjet danas 92-godišnjeg Charlesa Aznavoura koji kaže da se nikad u životu nije osjećao starim. I pjeva i nastupa još uvijek.

'Daj bože da doživim te godine pa da vidim svoje unuke kako se žene', rekao je Oliver za kojeg ni posljednjih mjeseci nema predaha. Od ljeta nastupa s Gibonnijem s kojim je izdao zajednički album 'Familija'.

'Kad je Gibo izgradio kuću na Korčuli, sve više vremena smo počeli provoditi zajedno, a na otoku se rodila ideja o zajedničkom projektu. I evo nas. Guštamo zajedno na sceni. Ja sam tu više kao jedna njegova glazbena podrška', skromno će Oliver. Prije glazbene rođendanske proslave u Areni Zagreb očekuje ga koncert u Sarajevu na Dan žena s Gibonnijem.


Alan Bjelinski, Siniša Škarica, Oliver Dragojević i Mirko Boch