'JE** GA'

Premijerno poslušajte prvi singl Anđela Jurkasa

20.09.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Glazbeni kritičar Anđelo Jurkas odlučio je 'prijeći na drugu stranu', snimivši album 'Soundtrack života', čiji najavni singl 'Jebi ga' možete premijerno čuti na tportalu

Na svjetskoj glazbenoj sceni rijetka je pojava da publicisti, popkulturni novinari ili glazbeni kritičari nakon (pre)zasićenja teoretiziranjem o glazbi i pop kulturi osjete potrebu praktično se dokazati na opisanom terenu. Radili su to, između ostalih, rock poetesa Patti Smith, rock humanitarac Bob Geldof, frontgirl Pretendersa Chrissie Hynde, Neil Tennant iz Pet Shop Boysa, glasoviti producent i gitarist Steve Albini. S ovdašnjih terena u sličnu se avanturu prije nekoliko godina upustio Ante Perković, a od ove jeseni neće biti usamljen, jer mu se pridružuje Anđelo Jurkas

Najavnim singlom sa svog debitantskog albuma 'Soundtrack života' (koji će u nakladi izdavačke kuće Znanje zajedno s novom knjigom biti objavljen u ponedjeljak, 31. listopada 2011), pjesmom znakovita naslova 'Jebi ga', Jurkas se predstavlja domaćoj glazbenoj sceni kao autor i izvođač.

Singl je snimljen u suradnji s producentom Hrvojem Marjanovićem Settom i Daliborom Grubačevićem Eddiejem, a realiziran kao dinamična, vesela, plesna pjesma koja govori o tuzemnoj svakodnevici, problemima, dilemama, moralnim dvojbama, sumnjama, krivim i pravim postupcima prosječnog malog čovjeka.

Prema reakcijama nekoliko eminentnih radio urednika, glazbenika i glazbenih kritičara koji su bili na pretpremijernom preslušavanju singla 'Jebi ga' riječ je o zaraznoj 'feelgood' temi, instrumentalnom križanju akustičnog rock and rolla, soula, hip hopa u maniri hitova Becka, Beastie Boysa, Azre, TBF-a, The Streetsa.

Za pjesmu se u režiji nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva (Urban & 4, Jinx, Edo Maajka, Prljavo Kazalište, Natali Dizdar, Ramirez, Vatra, Boris Novković, Hladno Pivo, Overflow i drugi) priprema videospot čija se premijera očekuje početkom listopada.

Pjesmu 'Jebi ga' ekskluzivno poslušajte klikom na naslov pjesme ili ovdje