22. I 23. LIPNJA

Poznata je službena satnica festivala Zagreb Calling

10.06.2016 u 10:09

Bionic
Reading

Dvanaest dana uoči novog izdanja festivala Zagreb Calling poznata je službena satnice obje večeri na Šalati

U srijedu, 22. lipnja, vrata stadiona Šalata otvorit će se 19 sati. Program će svojim nastupom od 19:15 otvoriti Natali Dizdar. Druga se na scenu, u 20:30, penje grupa Jinx, a nastup headlinera, britanskih soul pop legendi Simply Red planiran je točno u 22 sata.

U četvrtak je planiran istovjetan terminski raspored izvođača. Vrata stadiona otvorit će se u 19:00. Prvi nastupaju Quasarr u 19:15, Elemental su na rasporedu od 20:30, a nova velika otočka zvijezda John Newman sa svojim će sastavom izaći na stage u 22 sata.

Zagreb Calling festival vraća se u 2016. još veći i jači. Najomiljeniji zagrebački otvoreni koncertni prostor – ŠRC Šalata – dodat će popisu svojih uglednih gostiju (Slash, Massive Attack, Manu Chao, Billy Idol, Faithless…) nekoliko ogromnih imena svjetske i regionalne glazbene scene, od kojih će neki prvi put nastupiti u Zagrebu.

Simply Red dosad su Hrvatsku posjećivali dva puta (oba puta su bili u Puli), a ovo im je prvi dolazak u Zagreb. Na pitanje što spremaju Mick Hucknall je odgovorio:'Svirat ćemo širok raspon pjesama iz kompletne karijere. Volimo zabavljati i ljudi sigurno neće biti razočarani!'. Na Šalati će popularni Britanci odsvirati pun koncertni set (ne skraćeni festivalski) i već letimičan pogled na aktualne popise izvođenih pjesama otkriva samo najveće hitove iz njihove prebogate karijere: 'Say You Love Me', 'Stars', 'Money’s Too Tight (To Mention)', 'Fairground', 'Something’s Got Me Started', 'If You Don’t Know Me By Now'…

I headliner drugog dana, nova soul zvijezda, John Newman izvest će, tijekom svoj punog koncertnog nastupe, najpoznatije pjesme, kako sa svojih albuma tako i one u kojima vokalom gostovao drugim glazbenicima: 'Blame', 'Not Giving In', 'Love Me Again', 'Cheating', 'Tiring Game' i mnoge druge.

Ulaznice

Dnevne ulaznice za prvi dan/Srijeda, 22. lipnja
Parter: 260 kn u pretprodaji, 280 kn na dan koncerta
Tribina: 290 kn u pretprodaji, 310 kn na dan koncerta
Fan Pit: 299 kn u preprodaji, 320 kn na dan koncerta
VIP: 349 kn

Dnevne ulaznice za drugi dan/Četvrtak, 23. lipnja
Parter: 170 kn u pretprodaji, 190 kn na dan koncerta
Tribina: 230 kn u pretprodaji, 250 kn na dan koncerta
Fan Pit: 250 kn u pretprodaji, 270 kn na dan koncerta
VIP: 299 kn

Službena prodajna mjesta:
•Dirty old shop, Tratinska 18
•Rockmark, Berislavićeva 13
•Aquarius CD Shop, Varšavska 13
•Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
•Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
•Dancing Bear Split, Dioklecianova 6
•Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik
•Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr