'GANG OF THE JOTAS'

Pogledajte slavnu iransku autoricu u novom filmu

12.10.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Marjane Satrapi, proslavljena autobiografskim stripom 'Persepolis' koji je doživio i animiranu adaptaciju, ima novi film u kojem je osim redateljske, ostvarila i prvu veću glumačku ulogu

Iranska stripašica i redateljica uskoro ima premijeru novog filma 'Gang of the Jotas' na filmskom festivalu u Rimu.

Marjane Satrapi, proslavljena autobiografskim stripom 'Persepolis' i naknadnom animiranom adaptacijom, odlučila se u novom filmu pozabaviti legendarnim sitcom momentom zamjene kovčega na aerodromu, samo - uz neočekivani obrat. Priča se bavi likovima Nilsa i Didiera koji stižu na jug Španjolske kako bi sudjelovali na turniru u badmintonu te na putu susreću misterioznu strankinju (koju glumi Satrapi) i upliću se u njen obračun sa španjolskom mafijom.

Trailer daje naznake da je autorica nakon ekranizacije svog djela 'Chicken with Plums' još uvijek u odličnoj formi te su u njemu, kao i u prethodnom uratku, najbolje scene crnohumornih zaigravanja.

To je i prvi put da je Satrapi ostvarila veću filmsku ulogu (nakon sporedne u filmu 'The French Kissers'), pa u traileru, osim redateljskih, možete provjeriti i njezine glumačke sposobnosti.