UZ DVIJE DOMAĆE PREDGRUPE

Pogledajte kakav nas spektakl očekuje na Velesajmu

05.06.2014 u 09:30

Bionic
Reading

Znamo kako će izgledati deveti INmusic festival, ali na takav line up treba doći spreman i zagrijan. Ima li boljeg načina za to od odlaska na jedan od najiščekivanijih rock koncerata godine? Na Zagrebačkom velesajmu vas 10. lipnja očekuju Queens of the Stone Age, a u nastavku pogledajte njihov koncert s aktualne turneje u cjelini

Genijalni nusproizvod različitih bendova, orkestar žestokog zvuka kojim upravlja kalifornijski div Josh Homme. Čovjek oko kojeg je svih ovih godina orbitirala nevjerojatna skupina ljudi i ostavila neizbrisiv trag na zvuku njegovih Kraljica.

Queensi u Zagrebu nastupaju kao uvod u ovogodišnje izdanje svjetski poznatog INmusic festivala koji će se održati od 23. do 25. lipnja na Jarunu, ali i u sklopu turneje na kojoj će promovirati posljednji studijski album ...Like Clockwork iz 2013. godine. Što očekivati? Jednom prilikom Homme je rekao: '…rock bi trebao biti dovoljno žestok za dečke i dovoljno nježan za djevojke. Tako su svi sretniji veseliji'. Neka to ostane najbolja pozivnica za Zagrebački velesajam.

Kraljice će imati dvije predgrupe: Punčke i Erotic Biljan and His Heretics.

Punčke su Lucija, Ruby i Anja, trio osnovan 2007. Iako još nisu odlučile kojem žanru pripadaju, publika ih opisuje kao alternativni/indie-rock bend s dozom Patti Smith, Sonic Youth, Television, Blood Red Shoes i njima sličnih. O kojoj god kombinaciji se radilo, dečkima iz Queensa jako se svidjelo.

Erotic Biljan and His Heretics
zagrebačke su garage r'n'r perjanice. U svojoj biografiji, s dva albuma iza sebe i jednim u pripremi, EBHH mogu se pohvaliti da su bili podrška velikom broju svjetskih glazbenih zvijezdi, od Juliette and the Licks, MC5/DKT, Jim Jones Revue do kultnih Supersuckersa pa stoga i nije neobično da su izabrani kao domaća podrška za ovogodišnje gostovanje stoner ikona Queens of the Stone Age.

Queens of The Stone Age
slušamo i gledamo uživo 10. lipnja u dvorištu Zagrebačkog velesajma, a ulaznice se mogu kupiti u Tisak media centrima, Dirty Old Shopu u Zagrebu te online na službenoj stranici festivala www.inmusicfestival.com

Pogledajte cijeli nastup Queens of the Stone Age u aktualnoj fazi