13. SVIBNJA U ROVINJU

Počela prodaja ulaznica za koncert Julian Lage Group

06.05.2011 u 15:12

Bionic
Reading

U petak je službeno počela prodaja ulaznica za koncert Julian Lage Group, koji će se održati, u sklopu Avantgarde Jazz Festivala, 13. svibnja u Maistrinom boutique hotelu Monte Mulini u Rovinju s početkom u 20 sati

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji po cijeni od 160 kn (Zona II) i 200 kn (Zona I) u Maistrinim hotelima: Monte Mulini, Eden, Park i Adriatic te na prodajnim mjestima sustava Eventim i online na www.eventim.hr. Ulaznice će biti moguće kupiti i na dan koncerta, po cijeni od 250 kn (Zona I) i 200 kn (Zona II).

Julian Lage definitivno ulazi u kategoriju zanimljivih mladih glazbenika. Rođen 1987., već sa 6 godina počinje nastupati. Kao osmogodišnjak svira s Carlosom Santanom, a u isto vrijeme se o njemu snima za Oscara nominirani dokumentarni film “Jules at Eight”. Na dodjeli nagrade Grammy nastupa s 13 godina, a uskoro ga otkriva Gary Burton i uključuje u svoj Next Generation Quinet. Njegov prvi album “Sounding Point” iz 2009., nominiran za Grammyja, naslijedio je “Gladwell” kojeg Lage izdaje netom prije dolaska u Hrvatsku.

Avantgarde Jazz Festival održat će se prvi put u Rovinju ove godine, a domaćoj i međunarodnoj publici će predstaviti velika imena svjetske jazz scene. Na popisu izvođača ovogodišnjeg izdanja Avantgarde Jazz Festivala su: Julian Lage Group, Anat Cohen Quartet, Dr. Lonnie Smith Trio, New Gary Burton Quartet, George Benson i Return to Forever IV. Program festivala trajat će od 13. svibnja pa do sredine srpnja, a lokacije održavanja koncerata su hotel Monte Mulini, pozornica Monte, bivša Tvornica duhana Rovinj i travnjak hotela Eden.

Avantgarde Jazz Festival podržavaju: Maistra, Turistička zajednica Rovinj, Zagrebačka banka, Coca-Cola, Ožujsko, Jutarnji list, Tportal.hr, Muzika.hr.