FRANKA KLARIĆ:

Petri uloga otvara vrata Hollywooda, kao i Višnjiću

09.09.2010 u 14:14

Bionic
Reading

Uloga u filmu 'The Land of the Astronauts', gdje se pojavljuje uz Davida Arquettea, Petri Sanader mogla bi otvoriti nova glumačka vrata, smatra njena kolegica Franka Klarić

Jack McKenzie, nekad poznat scenarist, alkoholičar je koji se pokušava postaviti na noge i odbaciti čašu da bi obitelji i sebi osigurao miran život. Tako započinje zarađivati vozeći limuzinu, a društvo mu, osim klijenata, počnu praviti prikaze te duhovi koji ga proganjaju i tjeraju prema točki ludosti.

Jack je poznati holivudski glumac David Arquette, a jedna od prikaza u filmu The Land of the Astronauts je Petra Sandovar, po naški Sanader, kćerka bivšeg hrvatskog premijera. Iako Petra nije navedena na IMDB-ovom popisu glumaca, spominje se na stranicama Montreal World Film Festivala, gdje je film doživio svjetsku premijeru, a fotka iz filma s njenim likom pojavljuje se na stranicama na Facebooku producenta filma.

'Jako mi je drago što Petra glumi u holivudskom filmu', rekla nam je glumica Franka Klarić, koja je s Petrom bila na Akademiji dramskih umjetnosti te su za vrijeme studija i nakon njega bile vrlo bliske. Poslovni puti su im se s vremenom razdvojili, tako da je Franka o Petrinoj ulozi saznala tek iz medija.

Zanimalo nas je koliko je mladom hrvatskom glumcu teško pojaviti se u jednom holivudskom filmu s poznatom glumačkom postavom. 'Ne znam kakve su okolnosti u Hollywoodu i način pronalaska glumačkog posla, ali vjerujem da je moguće dobiti ulogu', rekla nam je Franka, dodavši: 'Goran Višnjić je pravi primjer toga.' Iako ne zna puno o filmu, Franka vjeruje da bi Petri ta uloga, koliko god mala bila, sasvim sigurno mogla otvoriti nova vrata karijere u filmskoj meki.

A film, barem sudeći po prvim kritikama, i nije neka bomba. Dapače, kritičari su bili poprilično oštri u sudu. Tako ga je kritičar Hollywood Reportera okarakterizirao vizualno korektnim, ali punim klišeja, te propuštenom prilikom koja se ukazala angažmanom atraktivnog Davida Arquettea, kojega je spora i nedinamična radnja jednostavno progutala.