POGLEDAJTE!

Ovo su najgledaniji domaći spotovi

22.05.2013 u 10:25

Bionic
Reading

Nedavno pokrenuti glazbeni portal SpotDepo.hr postao je u kratkom vremenu mjesto na kojem se može saznati tko u Hrvatskoj ima novi spot, koji su spotovi najgledaniji i tko je zaradio najviše glasova popevši se na vrh ljestvice Top 30 SpotDepoa

10. Londiner 'Mene tražiš'
Režiju spota za prvi singl grupe Londiner, 'Mene tražiš', potpisuje Irena Čurik, snimatelj je Zoran Kulušić Neral, dok je montaža djelo Josipa Viskovića. Internacionalni pečat spotu dala je austrijska plesačica Silke Grabinger. Singl 'Mene tražiš' je čak deset tjedana plovio top listom Cener na valovima Radija 101, a moglo ga se pronaći i u glazbenim programima brojnih drugih radiopostaja. Debitantski album Londinera 'Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu' trebao bi biti uskoro objavljen.


9. Branimir Bubica 'Sve na snovima ostaje'
Od klape Teuta, Nas Quatros te klape Sebenico do snimanja svog prvog samostalnog albuma u 12 godina profesionalnog bavljenja glazbom, ovaj pjevač okušao se i kao član zbora Opere HNK Split (šest godina) te u nekoliko mjuzikala u HNK-u Šibenik, a za mjuzikl 'Fantazija' zaradio je i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. Godine 2012. potpisuje produkciju za album klape Sebenico, 'Dobra večer uzorita', za koju je dobio nominaciju za Porin. Trenutno radi na izdavanju petog samostalnog singla s proslavljenim europskim producentom Peterom Riesom (Justin Timberlake, Enigma, Kylie Minogue itd.). Spot je režirao Danijel Tipura (TipiTV) uz pomoć glumaca Frane Perišina i Petre Težak.


8. Kraya 'Prstima po usnama
Rock pjevač i gitarist iz Zagreba Damir Krajačić Kraya okupio je probranu ekipu muzičara (bas gitara - Alen Križaj, bubnjevi - Dario Horvat, klavijature - Tomislav Gojanović Goya) i uz pomoć gitarista i skladatelja Rejhana Okanovića Regija, koji je napravio aranžman i producirao pjesmu, stvorio hit. Spot za 'Prstima po usnama' režirao je Tomislav Gaži i bez sumnje je zaslužan za to što je spot neko vrijeme proveo i na broju jedan liste Top 30 SpotDepoa.


7. Manntra 'Kiša'
Manntra je bend nastao 2011. kao odgovor na glazbenu scenu koja se počela ponavljati iz godine u godinu. Spajanjem energične rock glazbe s etno motivima, sve skupa prožeto elektronskom glazbom, nastao je glazbeni put ovog benda, a njegovi članovi tvrde da ništa nije nespojivo. Uspjeh benda pokazao je da ljudi odlično reagiraju na taj zvuk, a Manntra ga je okarakterizirala kao 'balkanski rock' - surov, temperamentan i energičan. Vrlo vizualno efektan spot režirao je Dražen Zeljković.


6. Hi-fju 'Ritam namjera'
Hi-fju, bend iz Zagreba, nastao je početkom 2002. godine. U produkciji Denykena objavio je singlove 'Pokaži mi sunce sjajnije' 2005. i '100 komada sreće' 2009. Nastavio je s radom u studiju kod Surke koji s bendom, osim što svira bubanj, snima i producira ostatak materijala. Godine 2012. bend objavljuje singl 'Ritam namjera', za koji je snimljen prvi UV videospot u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Godine 2013. singlom 'Space Pig' bend najavljuje izlazak albuma 'Natur'.


5. Acoustic band 'Zovem te'
Bend iz Varaždina očito ima svoje vjerne obožavatelje jer se sa svojim novim singlom smjestio na peto mjesto najgledanijih spotova na SpotDepou. Redatelj mu je Mario Seretinek, a u njemu je ispričao, kako kaže, priču o ljubavi koja je nestala.


4. Interzone 'Trebam te'
Kritičari su za Interzone napisali da su poput Joy Divisiona koji nije u bedu, a album su nahvalili riječima: 'Pojavi se netko poput zagrebačke trojke Interzone i na trenutak nas vrati u vrijeme kad smo mogli 'pogledati u oči' čak i Londonu ili Manchesteru.' Energični new wave post punk zvuk ranih osamdesetih i vrlo simpatičan spot u režiji Nikše Batinića.


3. Jam Ritual 'Leavin' Home'
Iza sebe imaju preko 80 nastupa, između ostalih na 7. INmusic festivalu, Varaždin gori i Fontana blues festivalu te u Oberschwabenhalle Ravensburgu (Njemačka), festivalu sa šest europskih bendova na kojem su nastupili kao headlineri. Pjesma 'Leavin' home' snimana je u suradnji s MMstudio23. Trenutno su u završnoj fazi snimanja prvog albuma koji izlazi ove godine, a spot za pjesmu 'Leavin home' doživio je premijeru upravo na portalu SpotDepo.hr.

2. Dik O'braz 'Živ sam'
Iako su nastali još 1994. godine, Dik O'braz se nakon višegodišnje pauze vraćaju na scenu tek 2009. te 2012. snimaju povratnički album 'Živ sam'. Spot za istoimeni singl samoborskih Dik O'braza nastao je krajem 2012. godine. Snimatelj i montažer bio je Igor Ferderber, scenarij je napisao Goran Gračanin, a režirali su ga zajedno Igor Ferderber i Goran Gračanin. U spotu, kako su istaknuli, nema ženskih fotomodela, ali ima polugolih muškaraca, a jedna životinja stradala je neposredno nakon završetka snimanja.


1.4head 'Dobrodošao u klub'
4head su u Severininom tekstu pjesme koja trenutno odzvanja u mnogim klubovima i dvoranama bivše države otkrili sasvim nove konotacije, pa je u tom pravcu napravljen i video u režiji Igora Ferderbera. Višeslojnost iščitavanja i premještanje teksta pjesme u kontekst krize koja nas devastira zadnjih godina primijetili su mnogi kolege glazbenici, ali i poneki političar, te su u parodiji prepoznali otrovnu kritiku samodostatnog sustava koji nas izluđuje. 4head je samoborsko-zagrebačko-zadarski rock bend, a publika ga tek upoznaje pomoću obrada hitova svjetskih pop zvijezda (Pink, Beyonce, Britney...). Nakon izlaska singla i premijere spota 'Dobro došao u klub' na stranicama SpotDepoa 4head ubrzano radi na produkciji autorskog singla 'Strah'.