AGENCIJA KVADAR

Od Višnjića traži 12 milijuna dolara

04.03.2009 u 20:39

Bionic
Reading

Agencija Kvadar sudski traži od Gorana Višnjića 12 milijuna dolara zbog nepoštovanja ugovora koji su potpisali 1997. godine

Agencija Kvadar 1997. godine je s Goranom Višnjićem potpisala ugovor prema kojemu ta agencija ima isključivo pravo zastupanja glumca u inozemstvu, a u slučaju nepoštovanja ugovora glumac mora plaćati penale od 50 posto dobivena honorara.

Kako je u međuvremenu postao svjetska glumačka zvijezda bez njihove pomoći, Višnjić je sudskim putem pokušao osporiti valjanost ugovora što mu nije uspjelo. Sud je 2007. godine presudio protiv glumca.

Nakon toga agencija je odlučila, kako prenosi Večernji list, svoju zadovoljštinu potražiti na sudu. Pozivajući se na ugovor iz 1997. godine, traži oko trećine njegove zarade koju je ostvario od siječnja 1997. do siječnja 2008, koju su procijenili na 40 milijuna dolara.

Odvjetničko društvo koje zastupa Višnjića u odgovoru na tužbu tvrdi da je sporni ugovor neustavan i nezakonit.

'Taj je ugovor lihvarski i ništav. Višnjiću je povrijeđeno ustavno pravo da slobodno radi i dobiva angažmane u inozemstvu, čime je doveden u robovski položaj', ističu odvjetnici.