MUZIČKI SALON SC-A

Novi umjetnički eksperiment East Rodea

21.05.2013 u 10:29

Bionic
Reading

U sklopu ovogodišnje rezidencije Muzičkog salona eksperimentalnom kvartetu East Rodeo pridružila i trojica aktivnih članova El gallo rojo kolektiva: Francesco Bigoni na tenor saksofonu, Beppe Scardino na bariton saksofonu i Piero Bittolo Bon na alt saksofonu i flauti. Objedinjeni u East Rodeo septetu, ova ekipa kreativnih glazbenika u petak 24.5. će u Teatru &TD u 21 sat premijerno predstaviti rezultat svog zajedničkog rada.

Ovako proširen sastav East Rodea omogućuje simfonijski pristup skladanju i širi spektar mogućnosti pri samoj improvizaciji te preciznu vanjsku kontrolu zvuka. Projekt predviđa rad na novim skladbama koje žanrovski sadrže elemente suvremenog jazza, live elektronike, avant rocka i frekvencijskih droneova, kao i elemente slobodne improvizacije koja u East Rodeu najviše dolazi do izražaja u nastupima uživo. Žanrovska raznolikost skladbi kao i iskustvo samih izvođača ukazuju na veliki raspon dinamičkih mogućnosti zvučne kulise koja dodiruje nepredvidljive momente izvedbe. Strani i domaći mediji definiraju East Rodeo kao 'kipare zvuka' koji će zasigurno s novim sastavom u septetu opravdati taj naziv koji najviše odgovara njihovom procesu stvaranja glazbe i izvedbe uživo.

Sastav East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog glazbenog kazališta TAM teatromusica u Padovi. Nakon debitantskog albuma 'Kolo' objavljuju 'Dear Violence' i 'Morning Cluster' na kojem gostuju glazbenici koji su obilježili svjetsku nezavisnu glazbenu scenu: Marc Ribot, Greg Cohen i Warren Ellis. Do sada su održali petstotinjak koncerata na pozornicama europskih underground klubova, renomiranih jazz i rock festivala, kao i festivala eksperimentalne glazbe.

Koncert će se održati 24. svibnja u Teatru&TD, s početkom u 21sat. Ulaznice po cijeni od 45 kuna možete nabaviti u Dirty Old Shopu i blagajni Teatra&TD od 11 do 13 sati te dva sata prije početka večernjeg programa. Koncert je realiziran u koprodukciji sa Žedno Uho Festivalom i udrugom Kulturban.