IZVJEŠTAJ S BOX OFFICEA

Novi Spider-Man pokorio i Ameriku

05.05.2014 u 09:41

Bionic
Reading

'Čuvaaaj, miči se s puta!' - tako je otprilike glasilo geslo holivudskih studija koji su svoje adute odlučili sačuvati za neki drugi vikend kako ih ne bi pregazio 'Čudesni Spider-Man 2'

No, možda ipak nisu trebali baš toliko strahovati. Iako rezultat od 92 milijuna dolara u prva tri dana prikazivanja zvuči impresivno, kad se prisjetimo da je prvi 'Spider-Man' iz one prve, Raimijeve, trilogije otvorio sa 115, a treći sa 151 milijun dolara, a karte su bile jeftinije i nije bilo 3D verzije, onda ovaj rezultat baš i nije toliko čudesan. Iako je budžet filma premašio 200 milijuna dolara, procjene idu i do 255 milijuna, zahvaljujući jako dobrim rezultatima izvan Amerike (277 milijuna dolara za sada) profitabilnost filma neće doći u pitanje.

Kako nije bilo drugih novih jačih naslova, nisu zabilježene niti značajnije promjene među prvih 10, no vrijedi spomenuti sjajne financijske rezultate novog 'Kapetana Amerike' koji je u svjetskoj distribuciji do sada prihodovao gotovo 680 milijuna dolara (od čega u Americi 237 milijuna) što ga čini najuspješnijim filmom ove godine.

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi