INTERVJU: GIBONNI

'Novi je album puno žešći od prethodnih'

08.12.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Prošlog tjedna Gibonni je predstavio singl 'Žeđam' najavljujući novi album nakon tri godine pauze od prethodnika 'Unca fibre'. No osim što radi na novom albumu, Gibonni velik dio svog vremena provodi u svojstvu UNICEF-ovog veleposlanika dobre volje. Dovoljno je to razloga za razgovor s vrhunskim glazbenikom

Nakon tri albuma s grupom Osmi putnik te sedam studijskih albuma i pet kompilacija, Zlatan Stipišić Gibonni nalazi se na samom vrhu domaće scene. Rijetko se koji glazbeni kritičar neće složiti sa stavom da je njegov boravak na vrhu i više nego opravdan, jer osim što pjeva, Gibonni je prije svega vrstan skladatelj i tekstopisac te se svaki njegov novi album očekuje s nestrpljenjem.

Povodom pokretanja podstranice unicef.tportal.hr, prošlog tjedna mogli ste sudjelovati u chatu s Gibonnijem, kada smo i mi iskoristili nekoliko minuta njegovog slobodnog vremena i popričali o novom singlu 'Žeđam' kojim najavljuje novi album. Zašto krije naziv albuma, zašto je angažirao čak četiri producenta, zašto će album biti žešći od prethodnih, zašto voli TBF i Edu Maajku, kao i odgovore na još neka pitanja pogledajte u videointervjuu koji je Gibonni dao tportalu.