AMERIČKI BOX OFFICE

Novi film Johnnyja Deppa podbacio u kinima

22.04.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Niti tri nova filma nisu proteklog vikenda ugrozili rezultate vodećeg dvojca, no dok se to od filmova na broju 3 i 5 niti nije očekivalo, novi film s Johnnyjem Deppom totalno je skrahirao. Ali, krenimo redom

1. (1) 'Kapetan Amerika: Ratnik zime' / 'Captain America: The Winter Soldier' – 26,6 / 201,5 mil. dolara

Treći tjedan na broju jedan za drugog 'Kapetana Amerike' sad više ni nije iznenađenje. Usprkos uskršnjim blagdanima simpatične papigice nisu ga uspjele dostići pa je Kapetan već prebacio 200 milijuna dolara i sad već uvjerljivo šije prethodni film, dok je globalno sad već na 586,6 milja dolara, što znači da bi final mogao biti gotovo duplo bolji od 'First Avengera' (370,5 milijuna dolara).

2. (2) 'Rio 2' – 22,5 / 85,3 mil. dolara

Još je rano progonozirati kakav će biti konačni rezultat 'Rio 2', ali za sada se primjećuje blago zaostajanje za originalnim filmom, a i pad gledanosti u drugom je tjednu nešto veći (43%) što ne daje razloga za optimizam.

3. (NOVO) 'Heaven is for Real' – 21,5 / 28,5 mil. dolara

Najveće iznenađenje vikenda ponovno dolazi poput božjeg čuda, a riječ je o drami u kojoj Greg Kinnear igra svećenika čiji sin doživljava iskustvo bliske smrti. To je već četvrti film vjerske tematike ove godine i treći koji izvrsno prolazi u kinima (s obzirom na troškove i ambicije, rezultati 'Noe' ipak nisu blistavi). Čini se da prisustvujemo rađanju novog žanra.

4. (NOVO) 'Uzvišenost' / 'Transcendence' – 11,1 / 11,1 mil. dolara

Nakon što su mu prethodna dva filma, 'Dark Shadows' i 'Usamljeni zaštitnik' otjerali studije u financijske nevolje, Johnnyju Deppu bio je nasušno potreban hit da povrati dobar glas. Najviše nade polagalo se upravo u 'Transcendence' koji se nalazio na svim listama najiščekivanijih filmova godine, nerijetko i na samom vrhu takvih lista, ali uslijedio je hladan tuš već nakon prva tri dana prikazivanja. Od ovako lošeg starta gore su tek kritike, ali i ocjene gledatelja pa u Warner Brosu ne očekuju ništa dobrog niti od usmene predaje. S obzirom da je film koštao 100 milijuna dolara, već je sasvim izvjesno da će i treći put zaredom film s Johnnyjem donijeti čisti gubitak. 'No good', rekao bi kapetan Jack Sparow.

5. (NOVO) 'Paranenormalna aktivnost 2' / 'A Haunted House' – 9,1 / 9,1 mil. dolara

Nismo baš fanovi ovih horor spoofova pa ovdje možemo konstatirati kako će druga 'Paranenormalna aktivnost' vjerojatno biti i posljednja budući da je u odnosu na originalni film debelo podbacila – 50%. No, nikad se ne zna, ti filmovi snimaju se za kikiriki, ovaj je konkretno koštao samo 4 milje (što znači da je već u plusu), a nešto nove publike koja se smije otrcanim forama uvijek se nađe.

6. (4) 'Dan odluke' / 'Draft Day' – 5,9 / 19,5 mil. dolara

7. (6) 'Različita' / 'Divergent' – 5,7 / 133,9 mil. dolara

8. (3) 'Ogledalo smrti' / 'Oculus' – 5,2 / 21,1 mil. dolara

9. (5) 'Noa' / 'Noah' – 5 / 93,2 mil. dolara

10. (7) 'God’s Not Dead' – 4,8 / 48,3 mil. dolara

Više informacija  o filmovima, saznajte na stranici nemilosrdnigadovi.com