MEDIKA IPAK IDE DALJE?

Ne propustite prog-rock poslasticu - Nitro Mahalia

22.05.2012 u 17:12

Bionic
Reading

Iako je u subotu povodom 300-postotnog povećanja rente zbog kojeg Medici prijeti zatvaranje, održan velebni 'pogrebni' party, u 'birtiji' (Chakka's room) AKC Medike program ipak ide dalje, i to s pravom freak poslasticom! Naime, u goste popularnom zagrebačkom klubu dolazi zaista poseban bend - Nitro Mahalia, nazvan po poznatoj bombašici šoping-centra iz Indije

Glazbu koju svira Nitro Mahalia teško je opisati, ali možda neku bližu sliku zvuka koji stvara, uz baziranost na izrazito čvrstom i ritmičnom gitarističkom rocku devedesetih, možemo dočarati nabrajanjem instrumenata koje koriste uz bubanj bas i gitaru, a to su sintesajzeri, klavijature, rog, truba i harmonika.

Bečki bend Nitro Mahalia je u biti čisti prog-rock band koji će vas, kako stoji u njihovoj kratkoj najavi za predstojeći koncert – 'osvojiti svojim čudnim miksom čokoladnih bombona, od kraut rocka, noisea, post punka, elektronike Euroazije do disco ritmova i bass riffova Oceanije'. Definitivno bend koji se isplati pogledati, naročito ako napomenemo da ih uspoređuju s TRANS-AM-om i The Battles, kao i to da će publici gorak okus mogućeg zatvaranja omiljenog okupljališta velikog broja i mladih i starih alternativaca organizatori pokušati ublažiti dijeljenjem napolitanki.

Dodatna doza energije u obliku slatkih napolitanki dobro će doći svima koji dođu u Mediku, jer osim razigrane i plesne glazbe koju stvaraju Nitro Mahalia, 'ulje na vatru' do jutra će svojim setovima dolijevati i domaće snage DJ Sorel i DJ Nora. Sorel je ponikao iz KSET-ove DJ škole i koketira sa svim mogućim oblicima electra, od electroclasha, electropopa do electroindieja, synth popa pa sve do minimala, a Nora se profilirala i korijene pustila u klupskoj atmosferi popularnog Funk caffea u Tkalči gdje sa svog laptopa pušta 'ćušpajz' koji je godinama sakupljala i sigurno vas neće razočarati pregrštom omiljenih plesnih hitova i antihitova.

Kao i prošlog petka, vizualnu će kulisu za glazbenu podlogu postaviti pomalo pomaknuta vizija VJ-inga Tanje i 400 zečeva, zanimljive performerice koja vas neupadljivo, ali vrlo efektno provlači kroz psihodelične kolaže svjetla, ilustracija i video-uradaka.

U iščekivanju nesigurne sudbe AKC Medika ne propustite možda jedan od posljednjih evenata u popularnom zagrebačkom underground klubu za još popularniju cijenu upada – nula kuna. Vrata kluba se otvaraju u 21 sat.