PRIJAVE VEĆ POČELE

Natjecanje bendova u čast Milana Delčića - Delče

29.08.2013 u 12:03

Bionic
Reading

Regionalni natjecateljski festival perspektivnih pop i rock izvođača 'Dan D', posvećen uspomeni na muzičara Milana Delčića Delču, pjevača grupe U škripcu, održat će se u subotu 14. rujna u Beogradu

Milan Delčić Delča (1960. – 2011.) bio je multimedijalni umjetnik, dramaturg, pisac, performer, pjevač grupe U škripcu - koji je svojim stvaralaštvom ali i izuzetno pozitivnim životnim stavom bio otjelotvorenje dobrog duha Beograda, zbog čega su organizatori (Agencija Long Play) odlučili i ovo natjecanje prirediti njemu u čast.

Festival će početi svečanim otkrivanjem spomen ploče na kući u Košutnjaku u kojoj je Delča živio i stvarao, a muzički program će se potom održavati od 18.00 do 22.00 na pozornici na otvorenom, u Ščerbinovoj ulici koja se nadovezuje na plato 'Šoljica' u Požeškoj ulici, na Čukarici (Beograd).

Natječaj za sudjelovanje na Danu D otvoren je od 27.kolovoza i mogu se prijaviti pop i rock bendovi i izvođači iz cijele regije, bez obzira da li su do sada imali neko službeno ili internet izdanje, a smatraju da im nije pružena prava prilika da se javno predstave.

Potrebno je najkasnije do 10. rujna poslati snimke dvije autorske pjesme, fotografiju i kratku biografiju benda na e-mail kzm@cukarica.rs. Stručni žiri potom će odlučiti koji će bendovi nastupiti 14. rujna na festivalu Dan D. Tri najbolja izvođača po odluci stručnog žirija očekuju nagrade u vrijednosti 25.000, 15.000 i 10.000 dinara. Ne manje važan podatak da će svim natjecateljima iz regije, koji nastupe 14. rujna u finalu, biti plaćeni putni troškovi.