NOVA SERIJA

Nasljednica 'Dinastije' i 'Dallasa' koju ne želite propustiti

10.06.2016 u 16:47

  • +7

Krv i nafta

Izvor: Promo fotografije / Autor: © ABC Studios

Bionic
Reading

Ako ste mislili da se više nije moguće obogatiti u biznisu s naftom, varate se. Kod nas u Hrvatskoj to naravno ide teže (da ne kažemo da je nemoguće), ali ako potegnete do Sjeverne Dakote u Americi, mogli biste biti jedan od sretnika

Naravno, ovo nije stvarnost, nego odlična fikcija u produkciji holivudskog studija ABC koji nas je počastio serijom Krv i nafta (Blood&Oil). Na Pickboxu će vas 15. lipnja premijerno dočekati sve epizode serije za koju se tvrdi da je suvremena nasljednica serije 'Dallas'.

Don Johnson i dalje je veliki igrač

Mnogi sanjaju o američkom snu, nalaženju posla iz snova, bogaćenju, idiličnom obiteljskom životu, ali često se takvi snovi rasprsnu kao mjehur od sapunice kada dospiju u doticaj sa stvarnošću. Nešto slično se dogodilo Billyju i Cody, mladom bračnom paru koji se naglavačke bacio u naftni biznis. Kada su stigli u Sjevernu Dakotu, dočekao ih je svijet koji nisu očekivali – pohlepa, seks, novac, sirova borba za moć.

Cijeli naftni biznis u rukama je jednoga čovjeka, a on se zove Hap Briggs (Don Johnson). Sami odlučite hoćete li navijati za zvijezdu Poroka Miamija koji je definirao 80-e, a sada se utjelovio u grubom kaubojskom imidžu ili iskrenog momka u potjeri za američkim snom.

Ponekad moraš igrati prljavo da bi se obogatio

Krv i nafta je obiteljska saga u kojoj nećete vidjeti previše krvi, ali nafte ima napretek. I to toliko da je od nje moguće biti prljavo i bezobrazno bogat. Neki u ovom gradu snova i jesu, a neki to tek žele postati. Neki uz pomoć dobrih veza glume male bogove, a drugi trguju najbolje što mogu s informacijama koje imaju.

Hapovu ženu željnu slave i moći glumi Amber Valletta, a ako se u nju ne zagledate dovoljno dobro, mogli biste pomisliti da je Robin Wright otišla iz 'Kuće od karata' i došla u 'Krv i naftu'. Mladi bračni par u potrazi za blagostanjem utjelovljuju Chace Crawford (Tračerica) i relativno nepoznata, ali talentirana glumica Rebecca Rittenhouse za koju će se sigurno još čuti.

Sapunica po uzoru na Dallas i Dinastiju

Ako budete tražili pretke serije Krv i nafta, lako ćete ih naći. Dovoljno je samo prisjetiti se dvaju sapunica iz prošlosti – Dinastije i Dallasa – i njihovih glamuroznih obitelji koje su također bile u naftnom biznisu. U 'Krvi i nafti' nema toliko blještavih dijamanata, luksuznih krzana, grandioznih zapleta koji uključuju nekoliko obitelji, glamur su zamijenile traperice i kaubojski šešir, ali bitno je da se u pozadini okreće novac. Ako pak pretka budete tražili u nekoj seriji iz bliže prošlosti, naći ćete ga u seriji Osveta (Revenge) koja još uvijek igra na Pickboxu i koja nudi dovoljno misterija i zapleta da ostanete prikovani za ekran i po nekoliko sati u komadu.

Pričekajte još malo i sve epizode 'Krvi i nafte' popratite na Pickboxu