PONOVNO U ZAGREBU

Nakon tri godine Dinosaur Jr. u Tvornici kulture

09.03.2016 u 12:39

Bionic
Reading

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr. dolazi u Tvornicu kulture u petak, 24. lipnja 2016. godine

Tako će najpoznatiji zagrebački klub još jednom, nakon 2013., imati čast ugostiti bend koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.

U originalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) Dinosaur Jr. podsjetit će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja te ujedno premijerno našoj publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza.

Hrvatska publika tako će biti jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaurove materijale s obzirom na to da bend na ljetnoj turneji svira uglavnom kraće setove na velikim festivalima, a koncert u Tvornici bit će jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.

Dinosaur JR - Freak Scene

Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog 'I Bet On Sky' iz 2012. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997., kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac se okupio 2005. i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će na ljeto pridružiti i četvrto.