IVANA PLECHINGER:

'Nakon slušanja pjesme bila sam potresena i cmizdrava'

03.12.2010 u 13:37

Bionic
Reading

Bruno Kovačić i Ivana Plechinger otkrivaju kako je nastala pjesma 'Ako ima nekog iznad nas' te kako je krenula inicijativa za humanitarnu akciju kojoj je cilj ukazati na problem zlostavljanja žena

Bruno Kovačić otkrio je da je pjesma 'Ako ima nekog iznad nas', koja prati humanitarnu akciju za Autonomnu žensku kuću Zagreb, nastala na osnovi tužnih istinitih priča. Kaže da ju je najprije odsvirao svojoj supruzi Ivani Plechinger te da je tek na temelju njezine reakcije shvatio da je potresna.

Nakon završetka pjesme Ivana se odlučila na konkretno djelovanje te je s idejom otišla u Autonomnu žensku kuću Zagreb. Vrlo brzo u akciju su uključene pjevačice Vanna, Gabi Novak i Tamara Obrovac, a onda i svi drugi koji su nesebično pružili pomoć i digli svoj glas protiv nasilja nad ženama.

Akcijom '1 lajk - 1 glas protiv nasilja nad ženama', tportal osigurava dodatna financijska sredstva Autonomnoj ženskoj kući te omogućuje besplatno preuzimanje pjesme 'Ako ima nekog iznad nas'. Pjesmu možete preslušati i preuzeti s ove adrese.

Vlasnicima blogova i web stranica, tportal omogućuje postavljanje pripadajućih humanitarnih benera na vlastite stranice.

Benere i pjesmu 'Ako ima nekog iznad nas' možete preuzeti s ove adrese