IZABELA MARTINOVIĆ

'Nakon devet godina vraćam se pjevanju, ali sestra još ne zna'

22.08.2015 u 11:05

Bionic
Reading

Izabela Martinović, pet godina mlađa sestra pjevačice Danijele Martinović, nakon devet godina vraća se na glazbenu scenu. Prvi nastup imat će danas na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku gdje će izvesti ljubavnu baladu 'San' koju je za nju napisao vođa njezine nekadašnje grupe Stijene, Marin-Krešimir Limić

Izabela Martinović bila je posljednja pjevačica kultne rock-grupe Stijene s kojom je nastupala na brojnim glazbenim festivalima. Polako i tiho povukla se s glazbene scene, a sada joj se nakon devet godina ponovno vraća.

'Jako volim glazbu, ona je cijeli život prisutna u mojoj obitelji i svagdje oko mene te, iako me sve ovo vrijeme javno nije bilo na estradi, glazbom sam se bavila. Stanka se dogodilo slučajno. Zasitila sam se svega pa sam se malo odlučila distancirati i poželjela stati na drugu stranu, gledati to sve sa strane... I jednostavno krene godina za godinom, prošlo je devet godina. Ovaj festival mi se dogodio i sva sreća da sam imala spremne pjesme koje sam imala u pričuvi, budući da sam pretpostavljala kako ću se zaželjeli pjevanja i scene. Otvorila sam laptop, vidjela da je natječaj za Večeri dalmatinske šansone, poslala im pjesmu koju su prihvatili i sad se, eto, vraćam na stare staze', ispričala je Izabela.

Cijelo vrijeme živjela je na relaciji Split - Stuttgart i bila je, kaže, poluposlovna žena, iako glazba nikad nije izišla iz njezina života.
'Radila sam u dvije privatne tvrtke, u kojima je došlo do izražaja moje zvanje komercijalistice i ekonomistice. Htjela sam vidjeti i probati to, a 2010. godine prvi sam put otišla u Njemačku, u Stuttgart gdje sam prijateljici pomagala čuvati njezino dijete. Tamo sam, preko Hrvatske kršćanske zajednice gdje sam pjevala u zboru, upoznala brojne glazbenike s kojima sam početi raditi. Već pet godina stalno putujem u Njemačku, puno me ljudi zovu za nastupe i kroz to sam se ohrabrila i na veći korak, kao što je moj prvi nastupu Šibeniku, prvi nakon 2006. godine kada sam nastupila na Splitskom festivalu i dobila nagradu za najbolji stajling', prisjetila se Izabela.

Tada ju je odjenuo modni dvojac Arileo koji će je spremiti i za večerašnji nastup kada, kaže, neće imati tremu, iako će pjevati uživo s orkestrom. Iz prvih redova pratit će je otac i majka koji su joj najveća podrška.

'Još sam njihovo malo dijete. Cijela moja obitelj me gurala, naročito najmlađi brat koji mi je neprestano govorio da se moram vratiti na scenu jer je na brodu, na kojem radi, svim gostima puštao moje pjesme. Ni tada, dok sam aktivno nastupala, nisam bila osoba od prevelikog eksponiranja, a tako je i sada. Svi su presretni zbog mene, a ja još nisam svjesna što mi se događa', rekla je Izabela. Sestra Danijela još ne zna za njezin nastup u Šibeniku.

'Moram priznati da joj još nisam rekla. Stalno se mimoilazimo, a telefonski joj ništa nisam htjela govoriti. Trenutno je na putovanju i bit će joj iznenađenje kad joj kažem da upali 2. program HTV-a. Past će u nesvijest.

Iza nje je borba s teškom bolesti koju je nakon pet godina zauvijek pobijedila. Sada se osjeća odlično i ima mnogo planova. Iako ima već dosta novih pjesama, neće odmah objaviti album, nego će raditi korak po korak, studiozno promišljajući o svojoj karijeri.

'Voljela bih snimiti spot za singl 'San' pa ću onda vidjeti. Moram se posložiti i dobro organizirati pa ću vidjeti što i kako dalje', otkrila je. Ostat će na tragu onoga što je radila s rock-grupom Stijene.


Izabela je posljednjih devet godina nastupala po Njemačkoj