ZA NAJBOLJI FILM U REGIJI

Motovun Film Festival i ove godine dodjeljuje Nagradu Bauer

15.07.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Motovun Film Festival i ove godine dodjeljuje Nagradu Bauer za najbolji film u regiji. Selektori Motovun Film Festivala odabrali su 12 filmova iz regije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, koji su ušli u uži izbor za nagradu. Tri filma koja dobiju najviše ocjene sedmeročlanog žirija ulaze u finale, a u Motovunu će biti proglašen ovogodišnji dobitnik te nagrade

U konkurenciju ulaze svi dugometražni filmovi koji su prikazivani u redovitoj kinodistribuciji najmanje pet dana ili su bili u programu A festivala, a premijerno su prikazani od 1. lipnja prethodne do 1. lipnja tekuće godine. Ovogodišnji selektori su Dragan Jurak (Hrvatska), Gorazd Trušnovec (Slovenija), Nedžad Ibrahimović (BiH), Sunčica Unevska (Makedonija), Maja Bogojević (Crna Gora), Miroljub Stojanović (Srbija) i Veton Nurkolari (Kosovo).

Članovi žirija, koji će odabrati troje finalista i odlučiti o pobjedniku, su Metod Pevec (redatelj, Slovenija), Nemanja Bečanović (redatelj, Crna Gora), Vjosha Berisha (glumica i direktorica Priština FF, Kosovo), Maja Miloš (redateljica, Srbija), Marija Bikić (glumica, BiH) i Judita Franković (glumica, Hrvatska).

Nominirani filmovi iz Bosne i Hercegovine su 'Halimin put' (Arsen Anton Ostojić) i 'Obrana i zaštita' (Bobo Jelčić), iz Crne Gore 'As pik' (Draško Đurović) i 'Mora ljubavi' (Đorđe Mirović), iz Hrvatske 'Pismo ćaći' (Damir Čučić) i 'Obrana i zaštita' (Bobo Jelčić), iz Kosova 'Agnus Dei' (Agim Sopi), iz Makedonije 'Balkanot ne e mrtov' (Aleksandar Popovski) i 'Treto poluvreme' (Darko Mitrevski), iz Slovenije 'Srečan za umret' (Matevž Lozar) i 'Nahrani me z besedami' (Martin Turk), iz Srbije 'Falsifikator' (Goran Marković) i 'Vir' (Bojan Vuk Kosovčević), koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prihvatiti nominaciju.