PREDGRUPA GOJIRA

Metallica u svibnju gostuje u Beogradu

25.01.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Slavna Metallica, jedan od najvećih i najutjecajnijih metal bendova, zasvirat će na beogradskom Ušću 8. svibnja

Nakon fantastičnog koncerta na zagrebačkom Hipodromu 2010. godine, Metallica ove godine odlazi u susjednu Srbiju gdje će izvesti cijeli 'Black Album', ali i 'Enter Sandman', 'Sad but True', 'The Unforgiven', 'Wherever I May Roam', 'Nothing Else Matters' te mnoge druge uspješnice. Predgrupa Metallici bit će žestoki francuski metalci Gojira.

'Black Album' bio je na prvim mjestima top lista u više od 25 zemalja i prodan je u više od 25 milijuna kopija širom svijeta.

Metallica postoji već trideset godina, a dosad je osvojila brojne nagrade i priznanja, uključujući devet Grammyja, dvije nagrade American Music, dvije MTV Video Music, nagradu VH, nagrade ERPN Action Sports i Music Artist Contribution za 2001. godinu, preko 30 nagrada California Music, priznanje NARAS San Francisco Governor 2004, MTV: ICON 2003. i dr.

U proljeće 2009. Metallica je nominirana za četiri Grammyja za album 'Death Magnetic' (osvojila je dva), izdala je svoju vlastitu Guitar Hero igricu pod nazivom 'Guitar Hero Metallica', a primljena je i u Rock and Roll kuću slavnih.

Njihovi koncerti, započeti u klubovima i garažama ranih osamdesetih, sada rasprodaju arene i stadione diljem svijeta. 

Ulaznice, kažu organizatori Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd, u prodaji će se naći od petka 27. siječnja i podijeljene u sljedeće kategorije:

STAJANJE: 250 kuna
FAN PIT: 330 kuna
TRIBINE: 400 kuna

Cijene ulaznica ovise o tečaju dinara i kune u odnosu na euro, pa su tako podložne manjim promjenama.

Ulaznice se u Hrvatskoj mogu kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te u uredu Adria Entertainmenta, Lanište 30 (Arena jug). Broj ulaznica za taj koncert je ograničen na 25 tisuća.