NAGRADNJAČA

Meritas u Tvornici kulture

06.12.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Meritas će nakon četiri godine ponovno održati klupski koncert u Zagrebu! Vrijeme radnje ovog zimskog druženja sa zagrebačkim fanovima je četvrtak, 8. prosinca, a mjesto Mali pogon Tvornice kulture s početkom u 21h. Tportal.hr ovom prilikom poklanja dvije ulaznice jednom čitatelju.

Nakon australskih nastupa u sklopu 'Festivala australsko-hrvatskog prijateljstva', grupa Meritas odlučila se za zimski koncert pred zagrebačkom publikom koja ih voli i prati više od deset godina. Za sve koji ovaj četvrtak odluče provesti u Tvornici, pripremili su više od sat i pol programa koji će objediniti dobro poznate starije hitove, ali i nove pjesme kojima najavljuju izlazak novog albuma, predviđenog za proljeće 2012. Repertoar će tako činiti već kultne 'Igra', 'Odjednom ti', 'Na kraju sna' ili novije 'Budi blizu' i 'Ples' te mnoge druge pjesme zbog kojih Meritas zauzimaju posebno mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Ovaj prosinački koncert namijenjen je svima koji uživaju u toplim, plesnim i pjevnim melodijama Meritas, a mogli bismo ih nazvati najljepšim pjesmama za dvoje jer iz svake od njihovih skladbi izvire ljubav, ona čista, iskrena, lijepa i katkad bolna koja pokreće svijet, a tako i njihovo kreativno stvaralaštvo.

Još jedno veliko priznanje stiglo im je prije nekoliko dana iz Osijeka gdje su Anita Valo i Meri Jaman, zajedno sa prijateljicom i suradnicom Jelenom Radan proglašene dobitnicama godišnjih volonterskih nagrada osječkog Volonterskog centra. Nagrade su im uručene u sklopu svečanosti koja se pod motom Nevidljivo učiniti vidljivom održala 1. prosinca u osječkom Arheološkom muzeju, a dodjeljuju se pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volonterstva i djelovanja za opće dobro u zajednici.

U nizu lijepih događaja za grupu Meritas, nakon odličnog iskustva iz Australije te Volonterske nagrade, preostaje jedino uputiti se na njihov zimski klupski koncert koji će kao i svaki njihov nastup do sada biti bogat pozitivnom energijom i emocijama. Meri i Anita ovo druženje s publikom najavljuju kao romantično i intimno, a kao takvo će izvrsno pristajati u blagdansko-zimsko raspoloženje koje nam predstoji.

Podsjetimo, grupa Meritas svakim je klupskim druženjem okupila brojne obožavatelje iz Zagreba ali i šire, pa su 2006. godine održali nezaboravan koncert u punom Aquariusu, dok su 2007. u Tvornici kulture održale uistinu poseban, unplugged nastup povodom deset godina grupe.

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Nataša Andrijašević