11. SRPNJA

Meritas na 35. Večerima na Griču

16.05.2016 u 19:52

Bionic
Reading

Sjećanja su još svježa s njihovog posljednjeg koncerta koji su upriličile upravo u Klovićevim dvorima 2013. godine. Ispunjeno, uzbudljivo, dojmljivo - neki su od epiteta koji opisuju taj koncertni trenutak u njihovoj karijeri

Grupa Meritas je za povratak na Grič u ponedjeljak 11. srpnja pripremila glazbeno putovanje kroz svih pet postaja - albuma na koje će se 'ukrcati' publika koja ih prati sve ove godine, ali i neka nova lica, kojima je upravo spoj Meritas i Klovićevih dvora kombinacija koja se ne propušta.

'Inače nas oduševljava ljepota, posebno kad je natopljena izvanvremenskim. Tako se osjećamo u Klovićevim dvorima, u Atriju koji nas, evo, dobroćudno prihvaća i ovo ljeto. Vraćamo mu se, zahvalne i nestrpljive da sa svojim glazbenicima zasviramo našoj publici. Lijepo je i to što je organizator Večeri na Griču proširio priču pa posjetitelj Klovićevih dvora taj dan može uživati u izložbi, a potom zaokružiti večer našim koncertom. Sjećamo se odlične atmosfere i nadamo se da ćemo je ponoviti, ali i nadmašiti', osvrnule su se Anita i Meri na najavljeni koncert.

Publika će se te srpanjske večeri na Griču podsjetiti na pjesme koje su obilježile glazbeno djelovanje grupe Meritas kao što su 'Budim se', 'Igra', 'Umjesto isprike', 'Odjednom ti', ali i njihovu najnoviju pjesmu 'Pričaj mi'. Nova pjesma 'Pričaj mi' već nakon tjedan dana života u radijskom eteru ostavila je poseban trag pa je ovaj tjedan zasjala na šestom mjestu trenutačno najviše emitiranih singlova u Hrvatskoj i označena je kao 'najviši ulaz'.

Anitu i Meri na pozornici Atrija Klovićevih dvora pratit će redom osebujni glazbenici: Ivan Božanić, električna gitara, Mladen Munivrana, bas gitara, Tin Ostreš, bubanj, i Zdeslav Klarić, električni piano.