RADIONICE ZA SVAKOGA

Maštoviti Močvarni laboratorij ponovno kreće

23.08.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Ako želite naučiti nešto novo, radionice za održavanje duha u sklopu Močvarnog laboratorija su prava stvar za vas

Radionice koje vode vrlo stručni i iskusni voditelji održavaju se u klubu Močvara jednom tjedno u razdoblju od 26. rujna do 31. prosinca, s ukupno 12 termina. Močvarni laboratorij nudi mogućnost da steknete nove vještine, upoznate nove ljude i usput se i zabavite. Sve što sudionici Laboratorija naprave, moći će prezentirati u klubu Močvara, gdje će sudionici radionica predstaviti svoje radove i pokazati što su sve naučili.

Močvarni laboratorij sastoji se od ukupno šest radionica

U etno radionici pričom i pjesmom proširit ćete poimanje glazbe, a zatim etno glazbe. Tko može i želi, ­ pjeva, a oni koji sviraju neki instrument, ­ sviraju. Dobrodošli su i oni koji će samo lupkati/udarati ritam standardnim ili improviziranim udaraljkama, ali i oni koji vole sve to slušati. Cilj etno radionice je da svi osjete da mogu sami pjevati i svirati. Također - upoznati se s načinom kako je to bilo nekad davno kada je postojala samo živa glazba, osjetiti kako glazba zbližava ljude, upoznati se s našom etno glazbom i glazbom iz svijeta.
Voditeljica etno radionice je priznata hrvatska etno glazbenica Dunja Knebl

Dosta vam je krckanja, škripanja, cviljenja i svih drugih zvukova koje vaš bicikl ispušta, a ne bi trebao? Želite saznati kako bicikl funkcionira i kako ga održavati? Radionica održavanja bicikla pružit će vam osnovna znanja i osigurati potreban alat da sve naučeno isprobate u praksi te na licu mjesta svoj bicikl dovedete u stanje funkcionalnog prometala kakvo bi trebao biti. Radionica održavanja bicikla kreće s jednostavnim popravcima kao što je zamjena zračnice, a do kuda će stići, ovisi o željama i afinitetima polaznika. Nužno je da polaznici imaju vlastiti bicikl u radionici.
Voditelj ove radionice je Saša Relić

Plesna radionica namijenjena je svima, s plesnim iskustvom ili bez njega. Ako ste duboko uvjereni da ne znate plesati (pogotovo ako vas je netko tijekom života u to uvjeravao), ovo je radionica za vas. Nakon nje možda nećete upisati Royal Academy of ballet, ali će vas voditeljica radionice potaknuti na stvaranje vlastitog autorskog materijala.
Ovisno o mogućnostima ili želji, ideja/koncept može prevagnuti nad tehničkom izvedbom i obrnuto. Cilj ove tromjesečne radionice je uspostavljanje odnosa između jednog i drugog, ideje i izvedbe te iste ideje.
Radionica će izgledati tako da ćete kroz prvi dio dana usvajati ili se prisjetiti nekih osnovnih postavki (zajedničkih raznim plesnim tehnikama, od modernog baleta do suvremenog plesa) kroz zagrijavanje tijela, a i mozga (ponavljanjem plesnih sekvenci). Kroz drugi dio radionice bavit ćete se slaganjem vlastitog izvedbenog materijala pomoću sustava zapisivanja, razmjene tih istih zapisa i na kraju izvođenja svog materijala koji zbog razmjene, a i izmjena više nije vaš original. Ovakvim načinom u ovoj plesnoj radionici problematizira se vlasništvo ideje i koncepta. Predavanjem svoje ideje ostatku grupe dolazi do nadogradnje originala. Voditeljica plesne radionice je Ivana Vratarić

Cilj radionice rearhitekture je stvoriti arhitektonsko djelo, malu intervenciju u prostoru, koristeći materijale koji bi inače završili u smeću, ležali neiskorišteni ili nisu prvotno doživljeni kao materijali za gradnju. Nakon kratkog teoretskog dijela, analize zadatka, karakteristika materijala i tehnika, prijeći će se na izradu projekta i realizaciju uz stručnu vodstvo, eksperimentirajući sa upotrebom prerađenih materijala koji imaju mogućnost ponovnog korištenja. Voditelj ove radionice je diplomirani inženjer arhitekture Saša Relić

Sve što ste oduvijek željeli znati o zvuku, a niste se usudili pitati, od fizikalnih osobina, preko tehnika ozvučavanja, snimanja i obrade zvuka uz pomoć pripadajuće tehnologije, do sound designa i post produkcije tona za sliku. Praktični dio tonske radionice predviđa izradu soundtracka (dijalog, šumovi, efekti i glazba) za kratki film.
Voditelj tonske radionice je Nikola Uršić, ne baš pretjerano ponosni vlasnik jednog Porina, sa 15 godina iskustva u snimanju glazbe, ozvučavanju koncerata, postprodukciji i terenskim snimanjima.

Voditelj žonglerske radioniceDavor Peršić, profesor sociologije koji se već 13 godina profesionalno bavi cirkuskim vještinama, a profesorstvo sociologije primjenjuje samo za privatna opažanja i radionice cirkuskih vještina na mikrosociološkoj razini.
Na radionici će se objedovati osnove žongliranja, ekvilibrizma, scenskog pokreta i klaunerije začinjene animacijskim i dramskim igrama za djecu i odrasle, a sve servirano na ugodnom ozračju kakva i priliči cirkuskim vještinama. Na mnogim satovima polaznicima ove radionice pridružit će se voditeljica Margareta Peršić

Da biste se prijavili na neku od ponuđenih radionica, potrebno je uplatiti participaciju i ispuniti online prijavnicu. Cijena participacije za jednu radionicu iznosi 360 kuna. Participacije je moguće platiti u dvije rate. Prvu ratu od 120 kuna potrebno je platiti prilikom prijave, a drugu ratu od 240 kuna treba se platiti do 1. studenog. Ukoliko želite odmah uplatiti obje rate, ostvarujete popust od 60 kuna i potrebno je uplatiti samo 300 kuna prilikom prijave. Prijave na radionice počele su 20. kolovoza, a traju do 20. rujna. Broj polaznika za neku od navedenih radionica je ograničen pa požurite i osigurajte svoje mjesto.

Za više detalja o radionicama, prijavama na iste i o terminima održavanja pojedinih radionica posjetite službenu stranicu Močvarnog laboratorija