OD GAZDA DO BEGINA

Maras našao nove tamburaše, štićenike Ivana Zaka

01.09.2016 u 14:11

Bionic
Reading

Nakon što su Gazde otkazale već dogovorenu suradnju, SDP-ov Gordan Maras nije dugo tražio rješenje. Pronašao je novi sastav koji ih prati na nastupima u drugoj izbornoj jedinici, a riječ je o Tamburaškom sastavu Begini. Oni, za razliku od njihovih tamburaških kolega, nemaju problem s nastupanjem za bilo koga pa tako i za bilo koju stranku jer, kako tvrde, njihova publika nema ništa protiv toga

'Mi smo glazbenici, profesionalci i takopristupamo svom poslu. Ako nas bilo tko pozove da sviramo, mi ćemo doći i profesionalno odraditi svoj koncert', rekao je za tportal pjevač tamburaškog sastava Mario Budišćak.

Gazde koje su odustale od nastupa za Narodnu koaliciju izjavile su da odustaju nakon loše reakcije dijela svojih fanova, no Begini očito imaju drukčiju vrstu fanova. 'Naša publika je odlična, prate nas i podržavaju u svemu, a stavove kolega ne bih komentirao', kaže frontman Begina.

Riječ je o mladim tamburašima koji su se okupili 2002. godine. Ozbiljniji rad započeo je 2009. godine kad su snimili svoj prvi album 'Laži, laži, dušo' u suradnji s Darkom Derviševićem, Jerryjem Grcevichem i Tamburaškim sastavom Gazde. Uvođenjem bubnjeva, opredjeljuju se za modernu tamburašku glazbu 2011. godine kad ih pod svoju producentsku palicu preuzima Ivan Zak. Danas im je on autor i producent svih pjesama, a s njima je napravio duet 'Obriši suze'.

Na svojoj stranici na Facebooku objavili su i fotografiju sa skupa Narodne koalicije u Križevcima i Jaski, a najavljuju i ostale nastupe.