GLEDAJ MUZIKU

Ljetna porcija dobrih novih spotova

25.08.2013 u 10:40

Bionic
Reading

To što je ljeto i ljetne su vrućine nije ni u jednom trenutku omelo domaće muzičare u snimanju novih spotova za svoje singlove. U suradnji s portalom SpotDepo.hr, odabrali smo deset spotova nastalih posljednjih mjesec dana koji su privukli našu pažnju.

Ohnokono 'Oh, It's So…'


Ohnokono je pseudonim Konrada Mulvaja, koprivničkog glazbenika, lika s gitarom koji je prebacio svoje punk rock korijene u svijet elektronske glazbe. Spot je također djelo Konrada Mulvaja, animirane dijelove potpisuje Zvonimir Haramija, dok je direktor fotografije bio Mario Grabenski. Jedan od kreativnijih i maštovitijih spotova ove godine koji ozbiljno konkurira za spot godine.

Kristina 'Brzo i bezobrazno'


Mlada i seksepilna pjevačica Kristina, poznata po hitu 'Odnijela te votka', vrijedno radi na svom novom albumu koji je odlučila promovirati novim singlom 'Brzo i bezobrazno'. Pod kreativnim vodstvom modnog stručnjaka Viktora Drage nastao je ovaj relativno atraktivan i zanimljiv spot. Valja ga vidjeti!

Mayales 'Toliko smijeha'


Treći singl i spot grupe Mayales, za pjesmu 'Toliko smijeha', s kojom su nastupili na nedavnoj dodjeli Porina – gdje slavodobitno odlaze kući s čak 3 statue (uključujući i onu za Album godine). Režiju spota potpisuju Petar Beluhan i Mario Delić, ujedno i snimatelj spota, i montažer Mario Alojzije Lubina. 'Brojna obitelj i prijatelji skloni neobičnim vještinama oživljavaju komunu koja živi daleko od sive svakodnevice i njenih problema… tamo gdje se truba raduje.' Jako zabavno, opušteno i razigrano.

Ivana Radovniković 'Traje noć'


Novi hit Ivane Radovniković potpisuje Ivan Dečak iz grupe Vatra, aranžmane i produkciju Tomo Šušak, a režiju spota Filip Dizdar. Veselo i optimistično, s nasmijanom Ivanom u prvom planu. Singlom 'Traje noć' Ivana najavljuje treći studijski album, a Filip Dizdar još jedan spot koji valja pogledati.

Detour 'Srce veliko'


Posljednja dva mjeseca na radiopostajama širom Hrvatske možemo čuti veseli, aktualni singl grupe Detour 'Srce veliko'. Singl je već deveti tjedan na IHG-ovoj listi najizvođenijih pjesama u Hrvatskoj. Spot koji je režirao Branko Pašić, sniman je u slikarskom ateljeu mladog zagrebačkog slikara Nokija, čiji su radovi savršeno poslužili kao kulisa i vizualni komentar u spotu.

Sudar Percussion & Matej Meštrović 'Sarma sarma'


Snimka dijela koncerta Sudar & Meštrović održanog povodom svjetskog dana glazbe na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, 23. 6. 2013. od koje je ekipa Alfa Filma stvorila spot za pjesmu 'Sarma Sarma'. Izuzetno maštovita ideja za nastup i jednako zanimljiva izvedba, mada ponešto manje zanimljiv spot, ali ipak dovoljan da steknete dojam da je riječ o izvanserijskim glazbenicima i umjetničkom projektu. Spot je djelo ekipe Alfa filma.

Bad Mushrooms 'Borba'


Domaći hard rock band Bad Mushrooms obožava vrijeme rocka 60-ih i 70-ih i predstavlja se svojim prvim spotom za pjesmu 'Borba' koja se nalazi na njihovom EP-u 'Put do vrha'. Spot potpisuje Vidokk Visuals. Totalni povratak u prošlost.

Severina 'Ostavljena'


Severina je u šestom singlu s aktualnog albuma 'Dobrodošao u klub' odlučila svojoj vojsci obožavatelja pokazati kako to izgledaju njezini nastupi uživo. Atmosferu, strast, scenografiju i sve što prati ovaj scenski spektakl, pokušao je kamerom dočarati Peđa Marković.

Tomec & Grabber 'Hvarska serenada'


Prvi spot s albuma 'Dalmatian lounge' Krešimira Tomeca i Marka Grabbera čiju režiju potpisuje Krešimir Tomec, a animaciju Jure Matož. Postprodukciju je uradio Marco Grabber, a fotografije Andrej Zavašnik Zava, dok je izvršni producent ovog spota bio Branko Paić. Sve ostalo prepušteno je vama.

Mila Elegović 'Koka'


Mila Elegović odlučila je propjevati i u Zagrebu je snimila videospot za svoj prvi autorski singl 'Koka'. Uz pomoć grupe Sane i u režiji Denisa Lepura i Marka Stanića, Mila je svojom pojavom zasjenila mnoge svoje kolegice, dok je spot sve samo ne dosadan za gledanje, a ni pjesma, iza koje stoji Zvonimir Dusper Dus, nije loša.