ŠALATA, 14. SRPNJA

Legendarni Shane MacGowan i The Pogues stižu u Zagreb

13.05.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Kultni irski punk rokeri The Pogues stižu u Zagreb 14. srpnja kada će održati koncert na Šalati

Bend koji je 1981. u Londonu osnovao pjevač Shane MacGowan u Zagreb stiže u svojoj originalnoj postavi - Shane MacGowan, Jem Finer, Philip Chevron, Terry Woods, Darryl Hunt, Andrew Ranken i Spider Stacy

Shane McGowan početkom devedesetih napustio je bend, nekoliko puta se vraćao radi zajedničkih mini turneja i koncerata, a protekle je godine zajedno s The Poguesima odsvirao i njemačku turneju. U međuvremenu je objavio i nekoliko albuma sa svojim sastavom Shane MacGowan And The Popes, no ipak je svoju kontroverznu i uspješnu karijeru alkoholno-pjesničkog genijalca i glazbenog buntovnika ustoličio kao pokretač i frontmen The Poguesa, kojima se na ovogodišnjoj turneji opet pridružuje i stiže u Zagreb.

Albumi The Poguesa 'Red Roses For Me' (1984), 'Rum, Sodomy & The Lash (1985), 'If I Should Fall From Grace With God' (1988), 'Peace & Love’ (1989), 'Hell’s Ditch' (1990), 'Waiting For Herb' (1993) i 'Pogue Mahone' (1995) iznjedrili su tijekom godina čitav niz danas kultnih pjesama. A Shane i The Poguesi su svojim glazbenim izričajem, koji su ljudi podjednako obožavali ili se nad njim pak zgražali, obilježili generacije.

Njihove obrade pjesama poput 'Dirty Old Town', 'The Irish Rover' ili autorske MacGowanove pjesme poput 'Summer in Siam', 'A Pair of Brown Eyes', 'Sally MacLennane', 'Fairytale of New York' i mnoge druge, odavno su već prerasle u klasike. Posljednja, u kojoj su se udružili s Kirsty MacColl, zasjela je na prvo mjesto top 20 ljestvice najskidanijih singlova 80-ih u Velikoj Britaniji.

The Poguese u Zagreb dovodi udruga Multi art u sklopu programa Tvornica De Luxe, a organizatori najavljuju da će prvih 300 kupaca ulaznica za The Poguese po standardnoj cijeni od 220 kuna biti omogućen ulazak u VIP fan zonu na koncertu.

Ulaznice kreću u pretprodaju po cijeni od 220 kuna, a mogu se kupiti od 13. svibnja u Zagrebu, na sljedećim lokacijama: Daily News Shop, Hypo centar, Slavonska av. 6, Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7, Knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 i Hit Records Shop, Preradovićeva 12.

Od ponedjeljka, 16. svibnja, ulaznice se mogu kupiti i u Osijeku i Splitu na ovim lokacijama: Dancing Bear Music Shop, Osijek, Trg Ante Starčevića bb, Dancing Bear Music Shop, Split, Dioklecijanova 6. U prodaji će biti pušten i ograničen, manji broj VIP fan zone ulaznica, o čemu će organizatori obavijestiti publiku tijekom sljedećeg tjedna.

The Pogues: Dirty Old Town