NOVI TREND U PJESMAMA

Kako je naša estrada postala opsjednuta alkoholom?

08.07.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Naši izvođači u posljednje vrijeme u svojim pjesmama sve češće spominju alkohol. Trendu pjevanja, najčešće o vinu, priklonili su se brojni pjevači, a među njima najviše ih je iz Dalmacije

Severina u svojoj pjesmi 'Uno Momento' poručuje da je subota dan za alkohol, Danijela Martinović u pjesmi 'Raspašoj' govori o situaciji kad 'vino u glavi napravi kratki spoj', a Jelena Rozga, koja je izjavila da nikad u životu nije probala alkohol, u svojoj pjesmi 'Tsunami' spominje pijanu djevojku koja pleše oko stola. I Jole u svojoj novoj pjesmi 'Pijanica nisam' poručuje da 'pijanica u njemu tetura, da je takav za deset, a trijezan je nula'.

Najviše o alkoholu pjeva Mladen Grdović. Snimio je čak tri pjesme na tu temu. Jedna od njih je duet s Jasminom Stavrosom, 'Alkohol', u pjesmi 'Ferrari' spominje kako 'Ferrari pije više nego on', a snimio je i singl 'Bolje biti pijanica nego bogat varalica'.

Poručuju li pjevači, odnosno tekstopisci koji proizvode takve pjesme, da su Dalmatinci, koji najviše pjevaju o alkoholu, najveći veseljaci ili im je jednostavno ponestalo inspiracije za neke pametnije poruke današnjoj mladosti?


Najnoviji singl mladih tamburaša Mejaša nazvan je 'Pijanka'