U TVORNICI KULTURE

Još četiri dana do koncerta Dinosaur Jr

12.02.2013 u 10:24

Bionic
Reading

Još svega četiri dana nas dijele do koncerta velikih indie rokera Dinosaur Jr u zagrebačkoj Tvornici kulture

Dinosauri u Hrvatsku dolaze drugi put, ovaj put u sklopu duga europske turneje na kojoj promoviraju sjajan studijski album 'I Bet On Sky' objavljen u rujnu prošle godine.

Deseti studijski materijal od same je objave dobio fenomenalne kritike i u rodnoj Americi i na Starom kontinentu gdje su oduvijek bili obožavani. To pokazuje i izvanredno objavljen live 'Chocomel Daze (Live 1987)' snimljen na njihovoj prvoj europskoj turneji u nizozemskom Nijmegenu.

Koncertni album izbačen je u studenom 2012. povodom 25. obljetnice njihovog klasika 'You're Living All Over Me'.

U sklopu europske turneje Dinosaur Jr nastupit će u Velikoj Briataniji, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji, Češkoj, Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Finskoj. Nakon Europe bend produžuje dalje prema Novom Zelandu i Australiji gdje će odsvirati čak devet koncerata. Povratak u Ameriku obilježit će dva nastupa na Coachella Festivalu 14. i 21. travnja.

Koncert u Velikom pogonu Tvornice jedini je koncert kojeg će bend održati u regiji čime se Tvornica ponovo dokazuje kao jedan od vodećih klubova na ovim prostorima.

Vrata Tvornice otvorit će se u subotu 16. veljače u 20 sati. Nastup Chris Brokawa planiran je za 21, dok će Dinosaur Jr na pozornicu stupiti u 21,45.

Pretprodajna cijena je 120 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 140 kuna.