SERIJA 'ŽIVI MRTVACI'

Jeste li spremni za novu zombi apokalipsu?

06.01.2015 u 15:43

TV serija 'Živi mrtvaci'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Gene Page/AMC Network Entertainment LLC

Bionic
Reading

Čini se da zombija TV gledateljima nikad nije dosta

Vijest da se planira snimanje spinoffa hit serije 'Živi mrtvaci' ('The Walking Dead') koja nastavlja obarati rekorde gledanosti, razveselit će sve 'TWD' fanove.

Ovaj zanimljivi projekt koji zasad nosi radni naziv 'Cobalt', svjetlo dana ugledat će u jesen 2015. godine, piše gamenguide.com

Kako se šuška, radnja tog 'prequela', odnosno prednastavka, bit će vremenski smještena u razdoblje prije zombi apokalipse te prikazati kako se proširio virus. U toj sestrinskoj seriji nećemo vidjeti nikoga iz glumačke postave 'Živih mrtvaca', a u središtu radnje, koja je smještena u sunčanu Kaliforniju, naći će se neki sasvim obični ljudi.

Ponešto se zna i glavnim glumcima. U novoj TV seriji vidjet ćemo TV veteranku Kim Dickens ('Sinovi anarhije', 'Treme', 'Nestala'), Cliffa Curtisa, Franka Dillanea (Tom Riddle Jr iz 'Harryja Pottera'), Alyciju Debnam Carey i ostale.

Serija 'Živi mrtvaci' koja je prošle godine ušla u petu sezonu prikazivanja, u kratkom je roku postala globalni TV fenomen. O tome svjedoči podatak da je to bila najgledanija TV serija za gledatelje između 18 i 49 godina u posljednje dvije godine te najbolje ocijenjena serija u povijesti kabelske televizije. Peta sezona počela se prikazivati u listopadu 2014, a AMC je nekoliko dana prije premijere pete sezone objavio da okuplja ekipu 'Živih mrtvaca' za šestu sezonu. 'Hvala Robertu Kirkmanu i Scottu Gimpleu, sjajnim izvršnim producentima i cijelom timu koji oživljava ovaj uzbudljivi svijet i zanimljive likove. Očekuje nas još mnogo mrtvih zahvaljujući njihovu impresivnom, zajedničkom trudu', izjavio je ranije predsjednik AMC-ja Charlie Collier najavljujući novu sezonu.

Scott M. Gimple
vraća se u šestoj sezoni kao izvršni producent zajedno s izvršnim producentima Robertom Kirkmanom, Gale Anne Hurd, Davidom Alpertom, Gregom Nicoterom i Tomom Luseom.

Da je serija veliki hit, pokazuje i podatak da 'TWD' ima više od 30 milijuna fanova na Facebooku i 2,7 milijuna pratitelja na Twitteru, a pregledi scena i trailera aktualne sezone nadmašuju prošlogodišnje rezultate.

Kako je dobro poznato obožavateljima serije, peta sezona 'Živih mrtvaca' nastavlja se 8. veljače kad će na Foxu biti emitirana deveta epizoda.