PRETPREMIJERA 'ZBOG TEBE'

Jelena Perčin o ljubavi, ljetu u Konavlima i novom filmu

12.07.2016 u 18:47

  • +15

Pretpremijera filma 'Zbog tebe'

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Na jučerašnjoj zagrebačkoj pretpremijeri debitantskog filma Anđela Jurkasa 'Zbog tebe' zablistala je glumica Jelena Perčin koja u filmu ima jednu od uloga. U razgovoru za tportal Jelena je objasnila zašto joj Jurkasov film puno znači i kako će nakon sedam godina za nju ovo ljeto biti posebnije od drugih

Što ste u stanju učiniti za osobu koju volite? - jedno je od pitanja koje Anđelo Jurkas postavlja u svom zanimljivom filmskom mozaiku ljubavnih priča 'Zbog tebe' koji je jučer imao svoju zagrebačku pretpremijeru u predivnom ambijentu Ljetnog kina Tuškanac. Među brojnim hrvatskim glumicama koje se pojavljuju u filmu poput Leone Paraminski, Ive Visković, Nataše Janjić, tu je i Jelena Perčin koja je za razliku od svojih spomenutih kolegica sinoć bila na Tuškancu. Iznenadio ju je, kaže, toliko odaziv publike koja je do zadnjeg mjesta ispunila ljetnu pozornicu.

'Osjećaj je bio predivan, čak sam i imala tremu. Taj film smo snimali godinu i pol dana gerilski, bez ičije podrške, bez novca. Tako da su nam pljesak publike sinoć i taj kolektivni entuzijazam puno značili', kaže Jelena čija ljubavna priča u filmu podsjeća na onu iz filma 'Notting Hill' s Julijom Roberts i Hughom Grantom.


Jelena Perčin i Anđelo Jurkas

'Ja igram zvijezdu, Zoran Pribičević novinara. Između nas na početku priče je jaz istkan predrasudama, no razgovor mijenja sve', pojašnjava glumica koja se nakon posljednje obaveze jučer uputila na odmor u rodne Konavle.

'Nakon dugih sedam godina ovo će za mene biti prvo neradno ljeto uz obitelj. I baš mu se radujem', zaključila je Perčin. Jednako ganut odličnom atmosferom na pretpremijeri svog filma, čiji je i scenarist, bio je i Anđelo Jurkas. Ideja za film pripada, kaže, njegovoj prijateljici i jednoj od glumica u filmu Leoni Paraminski.

'Bilo je vrlo spontano i neplanski. Ideja se rodila iz jednog videospota koji sam snimao s Leonom. Poželjela je da snimimo još nešto zajedno prije nego što ode u Ameriku. Sve je počelo od kratkog filma koji smo planirali snimiti, on se pretvorio u dugometražni, a dugometražni u trilogiju. Da ste mi prije četiri godine  postavili pitanje o filmu, samo bih odmahnuo rukom. Takvih planova nisam imao. Leona je bila inicijalna iskra i moto ovog filma. Deset godina se znamo, jako dobro funkcioniramo zajedno, volimo se, tako da je ovaj film produkt naših druženja', kaže Jurkas.

U filmu se pojavljuje niz trenutno najzaposlenijih mlađih hrvatskih glumica.

'Ima ih puno zato što su priče to zahtijevale. Sedam je cjelina u filmu, a svaka donosi jednu od emocija u ljubavnoj vezi. Film je snimljen bez potpore državnih struktura, zahvaljujući dobroj volji i pozitivnoj energiji ljudi s kojima sam radio. Mi smo jedan timski bend koji je dokazao da je i nemoguće ipak - moguće', pojasnio je Jurkas.